Het weer was wederom prima, niet te veel zon maar wel een aangename temperatuur, ongeveer 28 graden.
Prima dag om tempels te gaan bezoeken, in de buurt van ons hotel liggen er op loopafstand velen kwamen we achter. We zijn begonnen bij de Hainan Temple, deze dateert uit 1866 is verbouwt in 1895 en gerenoveerd in 1995, het is een chinese tempel en dedicated to the patron saint of seafarers, the godness Mar Chor.
Het ziet er allemaal prachtig uit, je raakt er bijna niet uitgekeken maar er stonden nog meer tempels op ons programma dus op naar de volgende, de Godness of Mercy Temple ook Chinees, deze tempel is dedicated to Kuan Yin. Het was er erg druk, veel chinese mensen die allemaal wierook kwamen branden.
Buiten voor de tempel stond een man met allemaal vogeltjes in kooitjes, je kon voor 5 rm (xe2x82xac 1.25) een kooitje kopen en dan mocht je het vogeltje vrij laten, voor deze goede daad lacht het geluk je toe in je leven zeggen ze.
We kwamen daarna terecht in Little India, hier was het minder toeristisch dan in Kuala Lumpur het is hier echt een leefplek voor de Indixc3xabrs.
We kwamen langs de Hindoetempel Mahamariamman, deze is gebouwd in 1883 en het is de oudste Hindoe tempel in Georgtown, gewijd aan de moeder van het universum.
Hij was jammergenoeg dicht op het moment dat wij erlangs kwamen, maar de buitenkant was al fraai genoeg om te zien, veel sierlijk houtsnijwerk.
Onze tocht kwam toen langs de Teochew Tempel, deze chinese tempel dateert uit 1855/1870 en in 2006 is het op de unesco lijst gekomen, deze tempel is ook wel bekend onder de naam Han Jiang Teochew Ancestral.
Ook deze tempel was ook erg prachtig van binnen, op de grote toegangs deuren staan goden met een gouden helm op hun hoofd. Op de ene deur een bruine god en op de andere deur een blanke.
De Kew Tong Lim Kongsi tempel was de volgende op ons lijstje, deze tempel van de draken is zelden open. Nu ook helaas niet.
Daar weer vlakbij lag de De Choo Chay Keong tempel, deze kleine tempel werd opgericht ter verering van de beschermheilige van de Yap Clan goden.
Op het dak vind je fraaie versieringen.
Je kan dus duidelijk op dit eiland zien dat de Chinese in de meerderheid zijn met al hun tempels maar het is natuurlijk ook een moslimland dus wij wilde graag ook een moskee bezoeken. Toen wij daar aan kwamen was het net bidtijd, er wordt 5x per dag gebeden, wij mochten dat bijwonen, onze schoenen moesten uit, dat moet overigens bij bijna alle tempels, alleen moesten de vrouwen zich hijsen in een grote soepjurk en moesten een hoofddoek op, met elkaar mochten we alleen aan de rand kijken, we werden zeer gastvrij ontvangen, de vrouwen mochten nog bij de vrouwen kijken maar de mannen m
ochten daar niet komen. Voordat de mannen gingen bidden gingen ze eerst hun voeten wassen.
De vrouwen trokken over hun eigen kleren witte gewaden aan.
Dit zijn de tijden waarop gebeden wordt.
Het was inmiddels in de middag en wij hadden nog tijd om 2 andere tempels te bezoeken alleen daarvoor hadden we een taxi nodig want het was ongeveer 15 minuten van ons hotel. Deze 2 redelijk grote tempels liggen tegenover elkaar.
We bezochten eerst de Thaiboeddistische tempel de Wat Chayamangkalaram, daarin vind je een liggende boeddha van 33 meter.
En uiteraard nog veel meer boeddha's.
Aan de overkant van deze tempel ligt de Burmeese Buddhistische tempel, The Dharmikarama Temple.
Toen mijn man en dochter nog even terug naar binnen liepen om kaarsjes te kopen werden ze gewenkt door een monnik en toen werden ze besprenkeld met water en de monnik ging teksten prevelen waarschijnlijk allemaal goede wensen, ook kregen zij een oranje armbandje om, deze moet je laten zitten tot hij afvalt en komt het geluk naar je toe.
Het was een leerzame, indrukwekkende en mooie dag geweest, die avond hebben we de taxi genomen helemaal naar het noorden van het eiland naar Batu Feringgi waar je een avondmarkt hebt aan de straatkant. Ook daar verkochten ze weer allerlei nep spulletjes maar ook veel lokaal gemaakte werkjes.
We hebben wederom gegeten bij hawkerstalletjes, alleen hier was het veel beter geregeld, je kon je eten bestellen en het werd later naar je tafeltje toegebracht, doordat niet iedereen bij de stalletjes stonden te wachten was het veel minder rommeling en daardoor veel relexter om te eten.