Brood bij het onbijt, nee hoor, yoghurt, echt niet, tegenwoordig is het nasi lemak, een tradioneel gerecht uit Maleisixc3xab wat bestaat uit witte rijst gekookt in de cocusmelk met gember daarnaast eet je een hard gekookt ei, komkommer, pinda's en gedroogde ansjovis en eventueel wat sambal, echt heel lekker we kunnen nu al niet meer zonder. Na het onbijt werden we naar het vliegveld gebracht om naar Penang te vliegen, een eiland ten noord-westen van Maleisixc3xab. De meeste mensen die op het eiland wonen zijn van Chinese afkomst 60%, 30% Maleis en 7% is van Indiase afkomst, de rest overig.

Het eiland is een smeltkroes van culturen en dat maakt het eiland juist zo leuk om te bezoeken. We verbleven in Georgtown in hotel Bay View, grote ruime kamers en rondom het hotel liggen diverse tempels om te bezoeken, die komen morgen aan de beurt vandaag eerst maar eens wat rondsnuffelen in de buurt. Na een stukje lopen kwamen we bij een klein winkelcentrum, een beetje shabby, later zagen we vanuit de taxi dat als we nog wat door waren gelopen er een veel groter winkelcenrum achter lag, maar toen waren wij al op weg naar Fort Cornwallis.

Dit fort is gebouwd door de britten, tegenwoordig dient het als openlucht museum en er worden diverse culturele activiteiten georganiseerd, nu net toen wij er waren was er een Thais food festival met kindertjes die gingen optreden. Er stonden diverse kanonnen opgesteld die ooit van de Hollanders geweest zijn. DSC08702 Daarna via de esplanade, een promenade langs de zeekant naar ons hotel terug gelopen, onderweg zagen we nog wat mooie gebouwen, de townhall een klassiek koloniaal gebouw en de cityhall.

DSC08706

DSC08707
S'avonds zijn we met de taxi naar Gurney plaza gereden een hele grote mall. Vlak daarnaast op Gurney drive vind je de beroemde hawkers foodstalls, dat is een pleintje waar allemaal kleine eetstalletjes staan, elk stalletje verkoopt weer eten van een andere keuken, Zo kan het gebeuren dat mensen aan 1 tafeltje de Maleise satay eten samen met een indiaanse roti canai en de ander heeft hokkien mee met tandoori chicken, je koopt gewoon wat je lekker vind en eet het op, op het middenpleintje, ontzettend goedkoop en heel leuk om te doen, maar wel een druk en rommelig gebeuren. DSC08710

Zo ziet het er overdag uit, wat een verschil.

Foto's Maleisya 2010 063