Op tijd de wekker gezet want als je naar de Petronas Towers wil moet je zeker er om 8 uur al staan had ik gelezen. De toegang is gratis, alleen er worden maar een beperkt aantal kaarten per dag weggegeven rond de 1200 stuks en te laat is te laat. DSC08662

Achteraf hadden we nog wel even langer kunnen blijven liggen, of eigenlijk juist niet want we waren inderdaad te laat, om 8 uur in de morgen stonden er al honderden mensen, we hoorden dat de eerste er al om 4 uur stonden, hoeveel mensen staan er al, zullen we nog op tijd zijn? vroegen we ons af, bij navraag zeiden ze: i can't promise nothing but you can wait zei de xc3xa9xc3xa9n de ander zei no you are too late, come back tomorrow 7 o'clock.

De volgende dag zouden we alweer door vliegen naar de volgende accomedatie dus het was now or never. Ik denk dat wij nummer 1250 waren geweest ofzo, net te laat waren we dus, toch zonde. DSC08668

Maar de toegang zou toch alleen maar zijn tot de luchtbrug tussen de 41e en 42e verdieping en dat is minder hoog dan de Kl toren troosten we ons zelf, totaal heeft het 88 verdiepingen en het gebouw is 452 meter hoog. Het is wel een indrukkendwekkend gebouw hoor, van de buitenkant hebben hem tenminste wel goed bekeken. Toen hij geopend werd in 1997 was het het hoogste gebouw van de wereld, nu inmiddels staat het op de 4e plaats, de vorm van de torens is afgeleid van traditionele islamtische vormen. xc3x89xc3xa9n toren wordt verhuurd aan de oliemaatschappij Petronas vandaar de naam.

Er zit ook een megagroot luxe winkelcentrum in, dus toch maar weer even shoppen, wat vervelend nou.DSC08673 

Na het winkelen hadden we weer even een voetmassage nodig natuurlijk.Foto's Maleisya 2010 010

Daarna zijn we met de taxi ongeveer 10 km buiten de stad naar de Batu Caves gereden, dat is een heilige plaats voor de Hindoes.( 7% van Maleisixc3xab is Hindoe). De caves(grotten) zijn ongeveer 400 meter lang en 100 meter hoog. Om de ingang van de grot te bereiken moet je een 272 trede lange trap op, rondom de trappen lopen allemaal butale aapjes. In het begin van de treden staat een 42 meter hoog beeld van Lord Murugan.

DSC08678

Foto's Maleisya 2010 019
Binnen in de grot vind je allemaal kalkstenen indische tempeltjes, het is xc3xa9xc3xa9n van de belangrijkste tempels voor de Hindoes. Jaarlijks vindt er rond februari een groot feest in plaats, het Thaipusam feest dan komen er meer dan een miljoen mensen op af.

Na dit bezoek hebben we lekker vegetarisch gegeten in een Indiaas restaurantje onderaan de trappen, lekker met je handen.

Foto's Maleisya 2010 039
Om in de Indiaase sferen te bijven heeft de taxichaufeur ons daarna in Litlle India afgezet. Je vind daar eigenlijk net zoiets als in Chinatown een marktje waar je allerlei spulletjes kan kopen net zoiets als de zwarte markt hier in Beverwijk. In Little India vind je veel sjalen en gekleurde doeken, sieraden, tassen en je kan er met henna een mooi versiersel op je hand laten maken, verder was er veel eten te koop.

Foto's Maleisya 2010 052

Foto's Maleisya 2010 057

Foto's Maleisya 2010 056
Hoewel wij vonden dat we al aardig wat durften te eten, vonden wij de spullen die ongekoelt op de markt lagen toch iets te ver gaan.

Die avond hebben we wel in een beroemd eetstal straatje aan de Jalan Alor gegeten waar je allemaal lokaal eten kan krijgen. Je zit dan gewoon voor xe2x82xac25 met z'n vieren zalig te eten, incl drinken.

Foto's Maleisya 2010 061