Ik heb ze ook ontdekt hoor de fitflops. Vooral met hardlopen heb ik vaak pijn net boven mijn achilispees, ik denk dat dat komt omdat ik altijd op hakken loop, mijn spieren zijn gewoon te kort geworden. Nu zeggen ze wel eens, je kan best op hakken lopen maar dat moet je dan afwisselen met platteschoenen. Nu vind ik platte schoenen gewoon niet lekker zitten en gympies staan niet altijd onder je kleding. In mijn omgeving zag ik ineens een aantal mensen met de fitflops lopen en ik ging op internet kijken wat dat nu precies voor een slippers zijn en ik las het volgende:

Loop je fit met de Fitflop

De zool is dikker en die zool bevat de zogenaamde Microwobbleboard Technology. De zool is onderverdeeld in drie delen met verschillende densiteit. Hierdoor ga je je houding veranderen en ga je ook bepaalde beenspieren harder aan het werk zetten.

* Achteraan, aan de hiel bevat de zool hogere densiteit hierdoor ga je meer schokken opvangen xc3xa9n dit is zachter voor je gewrichten.

* Het middenste deel van de zool heeft een lage densiteit, een zachtere zool dus en dit voel je echt metxc3xa9xc3xa9n!! Je voet zakt precies een beetje weg, het voelt comfortabel aan, maar laat je niet vangen, deze zachtere zool zorgt er net voor dat je beenspieren 16% harder moeten werken!

* Vooraan, aan de tip van de flipflop heb je een medium densiteit om het tempo op peil te houden!

Maar hxc3xa9t belangrijkste deel is dus dat middenste deel, lekker zacht maar dit zorgt dus voor instabiliteit en hierdoor moeten je beenspieren harder werken. De Fitflop op zich zit erg comfortabel en je merkt wel dat je houding en je voet anders ondersteund wordt als dat je gewend bent. Hier moet je dus wel even aan wennen.
Maar je weet waarom je het doet, die strakke billen.

Ik was om en Ik loop nu al een paar dagen op mijn nieuwe Pietra's, dit is het mooiste model vind ik. Ze zijn niet goedkoop xe2x82xac69.95 maar het is een goede koop want ze lopen zalig en ik vind ze nog leuk ook.

 Fitflop_pietra