Het was een druilerige dag gisteren met heel veel regen en het was ook nog eens zondag, wat zullen we eens gaan doen vandaag dachten we.

Mijn dochter en ik wilde eruit, dus op naar Den Haag.

De mannen hadden geen zin die waren nog moe van de feestjes van zaterdagavond, wij hadden die avond 2 verjaardagen, daardoor hebben we helaas het songfestival gemist maarja je kan niet alles hebben. Mijn favorieten waren Frankrijk, Oekraine, Duitsland, België en Roemenië. Ik vond het deelnemersveld dit jaar erg sterk en vond het zonde dat Litouwen niet door was naar de finale want die vond ik erg leuk en grappig. Fijn voor Duitsland dat ze gewonnen hebben.

We zijn dus met de trein naar de Tong Tong Fair gegaan. Dit festival werd dit jaar voor de 52e keer gehouden maar wij waren er nog nooit geweest, dus het werd eens tijd.Tong_tong_fair

Op het Tong Tong festival (voorheen de Pasar Malam Besar) worden concerten, workshops en lezingen gegeven en je vindt er heel veel eten en leuke kraampjes met hebbedingetjes uit het oosten.
De beste mix tussen oost en west zeggen ze ook wel. De fair is op het malieveld in Den Haag en dat ligt maar 5 minuten van het CS af.Tong_tong

We hebben voor de Amerikaanse hostmoeder van mijn dochter ananas chips en een ananas worst gekocht( je kan daarvan plakjes gedroogte ananas snijden), zij is namelijk helemaal gek op alles wat met ananas te maken heeft, we hebben nog gezocht naar een hangertje of een ander sierraad daarvan maar deze was niet te vinden.Kokos_3

We hebben cocosmelk gedronken en zalig indisch gegeten en ons bezoekje hebben we afgesloten met een mooie javaanse bruidsmodehow, een gezellige dag en een leuk voorproefje voor onze vakantie straks in augustus naar het oosten. Bruidsshow