Dit is echt de week van de goede voornemens lijkt wel, want ik ben deze week de dingen aan het doen die al lang in mijn hoofd zitten.
Vorig jaar had ik al bij de kringloop een aantal leuke kleine bijzettafeltjes gekocht en ik had ook nog een oude eetkamer tafel waar ik iets mee wilde doen, ik was ook al bij de praxis langs geweest om tegellijm en voegmiddel te kopen. Tevens had ik daar gevraagd of ze nog oude tegels hadden die ze niet meer konden verkopen omdat er een stukje vanaf was of zoiets, van een hele aardige verkoper mocht ik in de afvalbak van tegels graaien en daar had ik diverse witte wandtegels gevonden. Bij ons thuis in de garage lagen ook nog heel wat oude tegels die over waren gebleven van het inrichten van ons huis. Ik had ze ondertusssen allemaal al in kleine stukjes geslagen.

Alles lag dus klaar voor gebruik. Maar op de xc3xa9xc3xa9n of andere manier kon ik mezelf er niet toe aanzetten er iets mee te gaan doen. De wil was er maar er ontbrak nog iets.
In Barcelona waren mijn dochter en ik erg onder de indruk geweest door Gaudi met al zijn mooie mozaiek werken, daardoor werd alles weer aangewakkerd.

En gisteren was het er ineens DE INSPIRATIE, de zin om mijn wil eindelijk eens om te zetten in daden.
Mede door mijn dochter die haar mama al zolang over haar toekomstige hobbie had horen praten.

Al een paar weken zat ik te wachten op het ideale moment, " Mam, het is mooi weer laten we het NU gaan doen" zei ze. Ja this is the moment dacht ik.

We zijn natuurlijk beginners dus we beginnen ook eenvoudig, niet te veel poespas met patroontjes, dat komt later wel, eerst maar kijken hoe dit wordt. Dsc07969_2Dsc07965
We hadden gelijk al een beginnersfout gemaakt, de lijm die we zelf gemaakt hadden met poeder en water was door de zon veel te snel opgedroogd, de de helft van de tafel moesten we met kit opplakken, maar dit alles mocht de pret niet drukken, de hele middag zijn we in de weer geweest, de stukjes tegels die al maanden klaar lagen bleken niet genoeg dus we moesten nog wat bijslaan.

Het weer werkte perfect mee het was een zonnige dag, maar toen we net klaar waren begon het te regenen, net op tijd hadden we de tafel in de garage kunnen zetten. Perfect getimed gewoon.

In de loop van de week gaan we voegen, daarna de poten in de grondverf zetten en vervolgens mooi wit verven, ik ben heel benieuwd naar het eind resultaat maar we zijn nu al trots op ons werk. Dsc07972 Dsc07966