In ons gezin zijn we allemaal gek op dieren, we hebben op het moment 4 hele lieve katten maar als ik ooit in Spanje ga wonen wil ik er nog wel 2 bij en ook nog 2 honden, kippen en een paard. Ik wil een fruitboomgaard en een groentetuintje, echt een boerinnetje wordt ik dan.

Mijn liefde voor dieren is er altijd al geweest. Ik was 8 toen ik mijn eerste cavia kreeg, een borsteltje Vlekkie heette ze, later kwam er ook nog een langharig mannetje bij, Dotje. We hadden ook nog 2 kippen Flip en Troeteltje, deze eitjes waren uitgebroed door de duiven van mijn opa. Flip ging helaas snel dood maar Troetel hebben we nog jaren gehad. Ook hadden we kleine parkietjes en vissen en toen ik 16 was kregen we de grijze poezeman Parel, een super lieve kater, hij is 18 jaar geworden.

Toen ik 22 was mocht ik een witte pers uitzoeken van mijn ouders voor mijn verjaardag, dat werd de odd- eyed(2 verschillende kleuren ogen) Jade maar toen ik haar op ging halen zag ik nog een heel lief klein bruinlangharig kattevrouwtje, Moti (dat betekend Parel in het Idiaans) en haar wilde ik ook hebben, ik was opslag verliefd op beide.
Later hebben we nog de rode langharige kater Amor uit het asiel gehaald.

Perzen worden helaas niet zo heel oud en toen ze dood waren was het wel erg leeg in huis.

Onze kinderen die inmiddels ook kattemelkers geworden waren stonden erop dat we weer poezen zouden nemen en ja dan ga je overstag hxc3xa9.

Mijn dochter mocht 1 babypoesje voor haar verjaardag uitzoeken uit een opvanghuis voor zwerfkatten. Ze wilde graag een zwarte, het werd Flowertje.Flowertje_2 Maar je kent ons inmiddels wel, we gingen er uiteindelijk met 2 weg, de vertederende kleine witte Silver ging ook mee.Silly_2 Gewoon 2 huis tuin en keuken katten dit keer.

1.5 jaar later werden we middenin de nacht wakker van een hard geluid en bovenop de hoogslaper van mijn dochter had Flower een kindje gekregen, zo bijzonder. We hadden net een paar dagen ervoor tegen elkaar gezegd, het lijkt wel of ze wat dikker wordt, ze zal toch niet zwanger zijn. Ze was aan de pil maar tijdens onze vakantie had de oppas die pil blijkbaar niet goed gegeven.

Yci_in_zn_mandje_2Yci was geboren, een klein zwart/wit mannetje. Hij was niet van Silver want die was al geholpen maar het had kwa kleur zomaar gekunt. Flower was immers zwart en Silver wit.

Maar 3 poezen was niet genoeg, onze dochter zat in de combiklas mavo/havo en ze kon goed leren maar had er niet zoveel zin in. Om haar wat te motiveren vroegen we haar: Wat wil jij voor een cadeau hebben als het jou lukt om naar 2 havo te gaan. Je raad het al een poesje, maar dit keer een grijze langharige, maar niet met een hele platte neus zei ze stellig.Yana_mooi_zitten

De havo haalde ze op haar sloffen en belofte maakt schuld.
Via marktplaatst heb ik een oproep geplaatst en zo vonden we Yana, een britse langhaar.

Iedere kat heeft zijn eigen karakter en ze zijn niet echt op te voeden maar juist dat eigengereide vinden wij zo leuk aan katten.

FlowieFlower: Is de oudste maar ook de bangste poes, ze is voor alle andere katten bang. Ze slaapt het liefst boven op de kast in mijn dochter haar kamer. Ze is er als de kippen bij als er eten op tafel komt, ze bedelt graag om een stukje vlees. Ze erg lief geeft graag kopjes maar is geen schootkat. Ze gaat af en toe even naar buiten maar nooit echt heel lang en ze kan heel hoog en ver springen. Als er een andere kat in de buurt is kan ze uit paniek wel eens blazen of grommen, ook tegen ons, maar als ze uithaald doet het nooit pijn.

Liggen_op_de_grond Silver: Dit is echt een geval apart, hij is aanhankelijk, zit graag op schoot, wil in bed graag bij je liggen het liefst tegen je aan zodat je je amper kan bewegen. Maar pas op als hij er geen zin meer in heeft kan hij zonder waarschuwen zomaar uithalen of hard bijten, echt een witte tijger, je moet ook beslist niet proberen over zijn buikje te aaien of aan zijn voetjes te komen dan pakt hij je zonder pardon. Hij is de zwaarste van alle katten maarliefst 7 kilo, terwijl er bij ons doorlopend brokjes staan waar alles in zit en waar ze allemaal van kunnen eten als ze trek hebben, eet hij echt het meest en als wij eten komt hij ook wel eens kijken of er voor hem wat te scoren valt. Hij loopt heel vaak van binnen naar buiten hij vind het beide fijn. Hij is de baas in huis. Maar wel super lief, je moet bij hem alleen op je hoede zijn.

Yci_tuin Yci: Dit lieve mannetje zal nooit een vlieg kwaad doen, hij heeft ons nog nooit gekrapt of gebeten. Hij is graag buiten, soms uren achter elkaar, maar hij ligt ook heel graag boven in zijn mandje te slapen. Hij zal nooit bedelen. Op het moment is er wat mis met hem maar we weten, na diverse keren de dierenarts bezocht te hebben, niet wat het is. Hij is namelijk boos op zijn eigen staart en gromt en gilt soms heel hard naar zijn staart, heel raar. Het is geen schootkat maar vind het wel fijn om af en toe onder zijn kinnetje aangehaald te worden. Hij is erg op zichzelf.

Yana_wolligYana:
Zij is heel klein van stuk, lief en wollig. Ze wil altijd in de buurt van je zijn en loopt je dan ook altijd achterna. Ze gaat niet naar buiten, wij willen dat niet omdat ze a. nog kindjes kan krijgen en b. ze is niet zo slim en we zijn bang dat ze geen gevaar ziet. Alle andere katten in huis springen vaak door het raam naar buiten maar zij heeft geen idee hoe ze dat doen, terwijl ze ze gewoon ziet springen. Ze zal nooit geen vlieg kwaad doen, krapt niet, bijt niet en heeft een heel zacht karakter. Ze bedelt niet behalve als je een appel eet daar is ze dol op. Ze wil niet graag opgepakt worden of op schoot liggen maar ze komt wel uit zichzelf vaak naast je liggen en wil dan aangehaald worden, ook vind ze het lekker als je over haar buikje aait.

Pict0031Wij houden echt van onze poezen, het zijn onze kinderen!