Barcelona_2010_008Na een zelfgemaakt ontbijtje gingen we de populaire La Rambla verkennen.Barcelona_2010_009La Rambla is een brede drukke 1 km lange boulevard die alleen toegankelijk is voor voetgangers, aan beide zijkanten rijden wel auto’s en aan de straatkant zitten winkels en restaurants.  Op de boulevard vind je kiosken,bloemenstalletjes, dierenwinkeltjes met kleine diertjes zoals, konijnen, muizen, vogels en er staan vele straat artiesten als levend standbeeld een centje bij te verdienen. La Rambla begint bij de Plaza de Catalunya en eindigd bij de haven bij het monument van Columbus. Barcelona_2010_015

Barcelona grenst aan de middellandse zee en er wonen ongeveer 1.620.000 inwoners, het is de op één na grootste stad van Spanje.Barcelona_2010_027

Bij de haven ziet het er erg verzorgd uit en er is ook een mooi groot overdekt winkelcentrum. Barcelona_2010_018Barcelona_2010_026Voor ons is Barcelona echt een shoppingwalhalla, zoveel leuke winkels met prima prijzen. De winkel Desiguel kom je echt op elke straathoek tegen, wij hebben zeker wel 15 filialen gezien. Zowel mijn dochter als ik hebben daar super leuke spullen gekocht.Barcelona_2010_174

Het weer was prachtig in Barcelona, ongeveer 15 graden, veel te warm voor een winterjas. Ach dan koop je toch gewoon een nieuwe jas, alles kan in Barcelona. Barcelona_2010_028Na het shoppen bij de haven liepen we in de smalle straatjes van de wijk Barri Gotic op zoek naar een leuke lunchtent. In de straat Avinyo vonden een heel leuk restaurant Sukur We bestelde daar een menu Del Dia, een verukkelijk 3 gangenmenu incl drankje. Echt een aanrader. Daarna liepen we naar de gotische kathedraal van Barcelona, de Cathedral  de Santa Eulalia aan Plaza de la Seu. Het is nog steeds de kerk van de barcelonezen ondanks dat er ook heel veel toeristen komen om de kerk van binnen te bewonderen.Barcelona_2010_038 Verder zijn we langs Placa RealBarcelona_2010_164 gelopen waar in het midden van het plein de straatlantaarn staat die Gaudi’s eerste opdracht was in Barcelona en we zijn langs Placa Sant Jaume Barcelona_2010_034gelopen waar je het neoklassieke en gotische Vasa de la Ciutat (stadshuis) vind en er tegenover het reaissancistische Palau de la Generalitat de Catalunya(regeringsgebouw).

Verder zijn we nog heel veel winkels ingelopen, het houdt echt niet op in die wijk, shop till you drop.

Met als resultaat dat ik aan het einde van de dag niet meer kon lopen van de blaren op mijn voeten. Ik had alleen maar hakken mee naar Barcelona, hoe stom kun je zijn. Nou morgen dan ook maar nieuwe schoenen kopen.