Het is zoveel fijner om wakker te worden met een zonnetje. We hadden het echt getroffen met het weer, het was namelijk weer een stukje warmer dan gisteren.

Ik had eerst mijn dochter de deur uitgestuurd om platte instappertjes te kopen voor haar oude moeder.
Mijn god, ik voel nu toch echt dat ik bijna 44 jaar ben. Ik had niet alleen blaren op mijn voeten merkte ik, maar ook pijn aan de bal van mijn voet en spierpijn in mijn kuiten.

We hadden dan ook maar besloten om een metrokaart te kopen want we waren nog lang niet uitgekeken in Barcelona.
Je kan kiezen voor een enkele rit,10 ritten kaart, 2,3 of 4 dagen kaart. Wij hebben voor €15.70 pp een 3 dagen kaart gekocht. Op naar de wijk Eixample, een wijk waar je oa twee mooie Gaudi gebouwen vindt en waar je heel veel sjieke boutieks en trendy tapasbarretjes vindt op de Passeigh de Gracia.
Barcelona_2010_078
Van mijn vriendin had ik 2 boekjes geleend waar allerlei leuke tips in stonden over wat we beslist moeten zien. Vooral het boekje 100% Barcelona vond ik erg handig, daar staan van elke wijk de hoogtepunten en leuke restaurants in.

We begonnen bij het sprookjeshuis Casa Batillxc3xb3 oftewel het huis der botten, het gebouw is prachtig gedecoreerd met mozaiek in geglazuurd blauw, groen en oker, net een draak, dit is een van de beroemste gebouwen van de modernista-school, ontworpen door Gaudi. Barcelona_2010_040
Daarna zijn we doorgelopen naar Casa Mil-La Pedrera, dit appartementenblok is de laatste en beroemste niet kerkelijke gebouw van Gaudi. Het gebouw heeft 7 verdiepingen, met veel zuilen en bogen van kalksteen en vreemde smeedijzeren balkonnetjes. Barcelona_2010_045Barcelona_2010_047
Het dakterras is spectaculair en moet je beslist gezien hebben.Barcelona_2010_072Barcelona_2010_054_2Barcelona_2010_069

Tijd voor de lunch, wij wilde wel eens weten waar de Spanjaarden zelf hun tapas eten, dus met het boekje in de hand hebben we gezocht naar Cerveceria Catalana , één van de beste tapasbars van de stad. Het was duidelijke een populaire tent want het was er zo druk dat als we aan een tafeltje wilde zitten de wachttijd 20 minuten was, maar gelukkig waren er nog net 2 plaatsjes vrij aan de bar. We zagen op de bar verschillende soorten tapas staan, je kon gewoon aanwijzen welke tapas je wilde eten, er staan alleen geen prijzen bij dus we hadden geen idee of dit een dure lunch ging worden of niet. Later bleek dat de tapas allemaal verschillende prijzen hadden van 1.50 tot 5 euro per stuk, dus het viel mee, alleen rekende ze 7.50 voor een glas huis rosada(rosé) maar misschien was dat wel een vergissing, ik proefde het er in iedergeval niet vanaf!

Barcelona_2010_075Barcelona_2010_076

Na de lunch gingen we weer met de metro, nu naar de wijk Gracia. Bij metrohalte Lesseps waren we eruit gegaan, het bleek toch nog wel een eindje lopen naar Parc Guell, ik voelde mijn voetjes alweer, ondanks de platte schoentjes.

Parc Guell is ontworpen door Gaudi rond 1900. Je bent even helemaal weg uit de stad om boven op de berg te genieten van het mooie uitzicht over Barcelona, schitterende golvende keramische mozaïek maken het plaatje compleet. Bij de hoofdingang staan twee paviljoens verder zijn er 2 trappen met in het midden een soort salamander(ook wel draak genoemd) van mozaïek stukjes. Bovenaan de trappen vind je een woud van pilaren welke het dakterras ondersteunen. Eusebi G had aan Gaudi de opdracht gegeven om van het park een woon-recreatiegebied te maken, er werden alleen maar 2 percelen verkocht.

We hebben nog  heerlijk van het zonnetje genoten in het park. Op de terug weg hadden we Spaanse schoentjes in één van vele de winkeltjes op de route gekocht voor mijn nichtjes.

Die avond hebben we in een restaurant op de Ramblas een pizza gegeten en ook nog wat patatas bravas, altijd lekker!Barcelona_2010_091Barcelona_2010_092Barcelona_2010_083Barcelona_2010_082

Barcelona_2010_080