Met Vueling vlogen mijn dochter en ik voor xe2x82xac130 pp op 22 februari voor 5 nachten naar bruizend Barcelona. Ik had via www.ownersdirect.co.uk/  een appartement gehuurd midden in het centrum, een zijstraat van de Ramblas.
Echt een perfecte ligging, 3 minuten lopen van Plaza de Catalunya, daar stoppen de bussen en er zit een metrohalte.Barcelona_2010_172 Wat ik lekker aan een appartement vind is dat je wat meer vrijheid hebt. Het was wel even spannend hoor want je huurt het direct van de eigenaar. Deze had ik maanden geleden via paypal al een aanbetaling gestuurd van xe2x82xac80 euro voor de eerste nacht. Een dag voor vertrek wilde ik nog even kijken wat er allemaal precies in het appartement aanwezig was, handoeken etc, maar ik kon ineens de site niet meer vinden, hij was van ownersdirect afgehaald, wat nu, als dat maar goed gaat dacht ik. Ik had het adres en een telefoonnummer. 

Eenmaal aangekomen in Barcelona zijn we voor xe2x82xac5 pp met een blauwe aerobus in 25 minuten naar de eindhalte van de bus gereden, Plaza de Catalunya. Ik had de eigenaar gebelt en kreeg gelukkig contact,  haar zoon zou ons opwachten voor de deur van het appartement om de sleutels te geven. Daar stond een aparte jonge jongen met staart ons op te wachten en liet ons het verblijf zien.Barcelona_2010_171Barcelona_2010_170 Hij wilde gelijk al het geld hebben voor de komende dagen. Ik vond dat nogal vreemd want meestal betaal je pas aan het eind van het verblijf, tenminste dat is mijn ervaring. Ik had het geld dan ook niet bij me en ik moest eerst pinnen. Van te voren hadden diverse mensen mij gewaarschuwd voor zakkenrollers die actief waren op La Rambla, dus ik had van mijn ouders een klein geel nektasje meegekregen die ik op mijn buik kon laten hangen. Ik pinde de overige xe2x82xac320 euro, ik vroeg de jongen of ik geen betalings bewijs kon krijgen en of we het in het appartement konden afhandelen niet zo buiten op straat. Hij vond dat weer vreemd en belde met zijn moeder. Omdat het allemaal zo raar ging en ik me er niet gemakkelijk bij voelde stopte ik snel mijn pinpas in mijn buiktasje en hield het geld stevig in mijn handen tot we weer binnen waren. Hij liet me zijn legitimatiebwijs zien en schreef met potloot een ontvangst bewijs. Heel raar allemaal. Maar we hadden de sleutels en het appartement zag er prima uit. Pff, even bijkomen en dan lekker de stad in dacht ik, aan de cava! Barcelona_2010_127Barcelona_2010_123Barcelona_2010_126

Toen ik echter mjn pinpas wilde pakken merkte ik dat deze weg was, oh nee hxc3xa9 het begint al goed, ik ben nog geen uur in Barcelona. Wat was er gebeurd, goed nadenken. Ik had het geld bij me gehouden en had de pas in het gele tasje gedaan, eigen schuld dikke bult want bij nadere inspectie bleek dat er 2 ingangen in het tasje zaten, xc3xa9xc3xa9n was goed en de andere was open aan de onderkant. Mijn pas was er gewoon uitgevallen. Mijn dochter is nog naar buiten gegaan om hem te zoeken, maar niks natuurlijk. Ik gelijk bellen om de pas te blokkeren en gelukkig er was nog geen misbruik van gemaakt. Ik blij dat ik het geld zo stevig in mijn handen gehouden had. Nu had ik toch echt een cava nodig hoor.

Na een stukje gelopen te hebben kwamen bij Plaza Universitat en daar zat een hele hippe tapasbar Celler de Tapas waar we zalig gegeten hebbenBarcelona_2010_004.Barcelona_2010_006Barcelona_2010_007Daarna hebben we nog wat geshopt en hebben we bij de supermarkt, die om de hoek lag wat eten ingeslagen. Die eerste avond waren we al zo moe dat we zelf wat tapas gemaakt hadden en lekker vroeg naar bed zijn gegaan.