Deze b&b blijft je verbazen, als je een deur open trekt, is er weer een nieuwe ruimte om te ontdekken, er is een receptie, een winkeltje, een gezamelijke binnenruimte, een bar, 2 keukens, een grote hal  en de eetkamer natuurlijk. Het onbijt was in buffetvorm, het weer was prima dus we hebben lekker buiten gegeten. Spanje_andalucia_2009_505Spanje_andalucia_2009_504Spanje_andalucia_2009_487Spanje_andalucia_2009_486

Daarna hebben we buiten wat rondgelopen samen met hun lieve hond Sam. Gé en Susan hebben na veel zoeken deze Cortijo gevonden, eerst wilde ze in een ander gebied gaan wonen, maar elke keer vonden ze iets wat net niet naar hun zin was. Hun verhaal, hoe het allemaal zo gekomen is, staat uitgebreid beschreven op hun site, erg leuk om te lezen. Ze hebben 5 hectare eigen grond en zijn nu bezig delen van hun tuin wat te verfraaien.

Na het onbijt zijn we binnendoor naar het plaatsje La Rambla gereden. Als je wilt zien hoe ceramiek gemaakt wordt moet je daar zijn, bijna het hele dorp houd zich daar mee bezig. We hebben veel mooie dingen gezien maar helaas kan je die niet allemaal meenemen in het vliegtuig, als we ooit in Spanje gaan wonen, ga ik hier mijn eigen servies laten maken. We hebben dit keer alleen een waterkan en een schaaltje gekocht.Spanje_andalucia_2009_400Spanje_andalucia_2009_401Spanje_andalucia_2009_398Spanje_andalucia_2009_402

Na nog wat gedronken te hebben op een terasje zijn we naar Cordoba gereden. De auto hebben bij een groot winkel centrum gezet. Bij de Eroski supermarkt kan je gratis parkeren. In het winkelcentrum heb ik nog 2 Spaanse cd’s gekocht om het Spanje gevoel een beetje vast te houden voor als we weer thuis zijn. Daarna zijn we in 20 minuten langs de waterkant naar het centrum gelopen naar de kathedraal Mezquita.

De Mezquita is een uniek monument, het is gebouwd in de 8e eeuw als moskee maar in de 13e eeuw heeft het christendom er een kathadraal van gemaakt, gewijd aan Maria. In de loop van de eeuwen hebben er verschillende verbouwingen plaats gevonden, maar zowel de moorse als christelijke invloeden zijn duidelijk zichtbaar gebleven. De kathedraal en het historische centrum van de stad Cordoba staan sinds 1984 op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De 860 zuilen en de fraaie koepels zijn een belangrijk kenmerk van de kathedraal.Spanje_andalucia_2009_421 Spanje_andalucia_2009_422Spanje_andalucia_2009_427Spanje_andalucia_2009_437 Je blijft foto’s maken, er is zoveel moois binnen in de kathedraal te zien. Na ongeveer 1.5 uur hier binnen geweest te zijn, hebben we buiten voor de kathedraal ons zelf gekochte tortilla en stokbrood met kalkoen opgegeten. Daarna zijn we wat wezen rond lopen in de binnenstad. In de binnenstad vind je veel kleine Spanje_andalucia_2009_415Spanje_andalucia_2009_432Spanje_andalucia_2009_440straatjes met toersisten winkeltjes.

 

 

Het is de joodse wijk maar als je Marokkaanse wijk zegt geloof ik het ook want er worden veel marokaanse spulletjes verkocht.

Cordoba is de derde stad van Andalusie en de warmste stad van europa, de temperatuur stijgt maandenlang boven de 35 graden uit.

We kwamen op een gegeven moment uit bij het Alcazar de los Reyes.  Dit koninklijk gotische kasteel was van oorsprong bedoeld voor koning Alfonso XI.  Het was in dit kasteel dat Columbus in 1485 zijn plannen besprak met koning Ferdinand en koningin Isabelle over zijn grote reis naar Indië. Je vindt hier een fraai uitzicht over de mooie tuinen en de prachtige stad.  Spanje_andalucia_2009_464

We zijn toen in een uurtjeSpanje_andalucia_2009_466 weer terug geredeSpanje_andalucia_2009_462n naar Puente GeniSpanje_andalucia_2009_478l waar we na eSpanje_andalucia_2009_468en frisse douche onze laatste avond van dit jaar in Spanje gingen beleven.

We hadden wederom een heerlijk maaltijd, dit keer aten we wel buiten, zalig om 9 uur s’avonds, zonder jas nog wel, dit zullen we echt gaan missen. We begonnen met een voorgerecht van verschillende soorten vis met soja saus en als hoofdgerecht kip en lamskoteleten van de barbeque, sla met gekookte wortels en toe merenge ijs. Omdat het onze laatste avond was en ook die van de andere gasten trakeerde Gé ons in zijn eigen bar op een lekker glas anisette met ijs. Het was erg gezellig! Spanje_andalucia_2009_502Rond 12 uur gingen we naar bed.