Toen we beneden kwamen stond het onbijt klaar. Een grote schaal, waar we melk of yogurt in konden doen samen met cereals, een vers glaasje jus en koffie en thee. Mark vroeg ons of dit goed was, want hij wist eigenlijk niet zo goed wat Hollanders als ontbijt zouden eten. Wij vertelde dat we normaal brood met vlees en kaas(alleen ik dan) aten, maar dat dit ook prima was hoor. Maar hij ging toch nog wat toast voor ons maken met jam. Hij vertelde dat er al uit verschillende landen mensen gelogeerd hadden en dat iedereen weer andere ontbijt gewoontens heeft. Spanje_andalucia_2009_386Na het onbijt zijn we naar Osuna gereden, een stad met 17000 inwoners. Bij de plaatselijke vvv kregen we een kaartje van het stadje en gingen op weg. We belanden eerst bij een archeologisch museum van spullen die daar allemaal uit de grond gehaald zijn.Spanje_andalucia_2009_387Het was er niet groot maar best interessant. Daarna liepen we naar de kerk, maar daar konden we niet in omdat die sloot tussen de middag en het zeker 1.5 uur duurden volgens die mevrouw eer we alles gezien hadden.Spanje_andalucia_2009_390 Dan maar niet, we liepen door naar de universiteit die bovenin het dorp ligt met prachtig uitzicht over de omgeving, het gebouw dateerd uit de 16e eeuw, er wordt daar nog steeds gestudeerd. Spanje_andalucia_2009_389Daarna liepen we terug naar het centrum waar we een menu del dia hebben gegeten,bij een eenvoudig restaurant, voor €8,50 incl 1 drankje, kregen we een heldere gazpacho waarin je zelf uitjes en paprika en kool kon doen en gekookte aardappel met stoofvlees(papas con carne) en toe fruit. Lekker hoor, alleen was het niet echt sfeervol binnen.

Spanje_andalucia_2009_395

 

Toen gingen we alweer op weg naar onze laatste b&b in Puente Genil. Cortijo Gesusan

 

Spanje_andalucia_2009_493

Echt geweldig vonden we het daar, wat een mooie cortijo. Spanje_andalucia_2009_495_2Van binnen is het werkelijk prachtig, helemaal onze smaak. De eigenaren Gé en Susan kwamen gelijk naar ons toe. Hele aardige brabantse mensen, die de brabantse gezelligheid hadden mee genomen naar Spanje. We hebben echt respect voor ze hoe zij  deze cortijo zo prachtig verbouwd hebben, echt bewonderingswaardig. Gé is timmerman en dat is echt te zien. Hij heeft alle kozijnen, luiken, deuren, keukenkastjes, de tafels, stoelen, bloembakken etc etc zelf gemaakt.

Toen ze de cortijo kochten was deze redelijk vervallen, ze zijn een jaar lang aan het klussen geweest om het  te krijgen zoals het nu is. We kwamen binnen via de receptie, van daaruit  kom je op de binnenplaats, deze was versierd met grote bakken met palmbomen, leuke bankjes en 2 grote eettafels.  We begonnen met een heerlijk wijntje. Er waren op dat moment nog meer gasten dus alle kamers waren bezet. In totaal hebben ze 3 twee persoons suites en 1 zespersoonssuite. Verder hebben ze voor hun beide dochters nog een suite voor als ze op bezoek bij hun ouders in Spanje komen. En zelf hebben ze een hele grote ruimte waar ze een slaap/woonkamer van gaan maken, maar dit is nog niet af, eerst alles voor de gasten hé zei Gé. Ze hebben een prachtig buiten zwembad en nog genoeg plannen om er een echt welness centrum van te maken. We hadden beide gelijk een heel goed gevoel hier, de mensen super aardig en de B&B precies zoals wij het mooi vinden. Net toen wij waren aangekomen kwam er een plaatselijke film ploeg opnamens maken over buitenlanders die iets moois in Spanje waren begonnen, en wij mochten mee spelen als gast, grappig hoor.

Spanje_andalucia_2009_496

Spanje_andalucia_2009_492

Die avond hebben we met z’n allen gegeten in de eetkamer, buiten stond er iets te veel wind.

Spanje_andalucia_2009_499

Susan kan heerlijk koken, vooraf hadden we wat verschillende soorten droge pittige worst, heel dun gesneden met champignons en rucola. Als hoofgerecht stoofvlees, aardappel blokjes, sla en bloemkool, alles geserveerd in mooie schalen en op eigen bordjes die ze in het pottebakkers dorpje La Rambla hebben laten maken. En toe een kaasplankje met kweepeer. Kweepeer is echt een lokaal product, het is een soort dikke jam
die je op de kaas kan smeren. Voor mijn husband een yoghurtje want die lust natuurlijk niks met kaas erin.  Het was een gezellige groep mensen zo bij elkaar.Spanje_andalucia_2009_501

Spanje_andalucia_2009_503