Voor maar €2,50 pp kon je ontbijten bij de b&b. Na het ontbijt zijn we nog even Ronda ingegaan. We zijn langs de zijkant van het dorp over het geitepaadje naar de Arabische baden gelopen. Tenminste dit was vroeger een badhuis. Nu waren er alleen nog resten daarvan over. In de ruine werd een film vertoont, en daardoor kon je je precies een voorstelling maken van hoe het er vroeger uitgezien moest hebben, erg leuk om te zien. Spanje_andalucia_2009_334Spanje_andalucia_2009_340Ondanks dat we in Sevilla al naar een stierenvechtersarena waren geweest, wilde we deze in Ronda ook graag zien, De plaza de Toros is een van de oudste arena’s van Spanje en hier mag je overal kijken.Spanje_andalucia_2009_350_2Spanje_andalucia_2009_347_2  Spanje_andalucia_2009_351Spanje_andalucia_2009_353Dus ook bij de paarden en de stierenverblijven.Spanje_andalucia_2009_354
Na Ronda zijn we in 30 minuten naar Sentil de Las Bodegas gereden. Dit dorpje is bekend om de woningen die wel lijken geplakt te zijn in de rotsen. Deze rots woningen zijn weer heel anders dan die we gezien hebben vorig jaar in Guadix. Spanje_andalucia_2009_365 Spanje_andalucia_2009_362Na rond gewandelt te hebben in dit dorpje van ruim 3000 inwoners zijn we wezen lunchen bij Dominquez, op een pleintje.Spanje_andalucia_2009_360Een heerlijke gazpacho met heel veel knoflook en inktvisringen.
Na de lunch zijn we in een halfuur doorgereden naar Olvera.Spanje_andalucia_2009_376 Een dorp wat zich wederom kenmerkt door op een heuvel gebouwt te zijn, met op het hoogte punt een kerk en een fort. We sliepen daar bij hele aardige engelsen mensen, Maria en Mark Casa Maroc
Zoals de naam het al zegt zagen de kamers er  marokaans uit. Het interieur hadden ze zelf uit Marokko gehaald. Mark zijn zus woont ook in Spanje, vlakbij de boot naar Marokko. Zelf wonen ze hier nu een jaar en na een korte verbouwing zijn ze  sinds 4 maanden open. Ze hebben 2 kinderen van 7 en 4 en hebben gewoon hun boeltje gepakt en zijn vetrokken naar een nieuw leven in Spanje.Ik vind het een stoere stap van ze. Olvera is best een leuk dorp maar persoonlijk zou ik er niet willen wonen, niet in het dorp tenminste. Op de beurs in Nederland hadden we een makelaar gesproken die hun dat huis verkocht had en misschien zouden we daar langs gaan, maar toen we daar langs liepen was het pand dicht en we hadden geen zin om het later weer te proberen. De huizen zijn hier wel goedkoop. Voor onder een ton heb je al een dorpswoning met een aantal slaapkamers.Spanje_andalucia_2009_369Spanje_andalucia_2009_384Spanje_andalucia_2009_385Naast onze kamer lag een gezamelijke woonkamer en een dakteras, we waren hun
enige gasten die dag, dus hadden het rijk alleen. Maria en Mark woonde in de kelder. Ze hebben 4 gasten kamers,1 vier persoons, 2 twee persoons en 1 een persoons. Mark werkt er ook nog bij in de bouw, ze zijn immers net begonnen en de gasten beginnen hun langzaam te vinden. Wij waren hun eerste Nederlandse gasten. We zijn eerst even het dorp ingegaan en hebben een bezoek gebracht aan het fort/Arabisch kasteel. Daar was een heel leuk museum in, alle kastelen uit Andalusie werden er beschreven en het bleek dat wij er toch al bij aardig wat zijn geweest.Spanje_andalucia_2009_380Na een wandeling door het dorp gingen we terug naar Casa Maroc en hebben we op het dakteras een heerlijke rioja gedronken. Om 9 uur zijn we een restaurant gaan zoeken. Maria had ons een aantal leuke tips gegeven, maar niet alles was open bleek. We kwamen terecht bij Taberna Juanito Gomez Echt een top tapasbarretje. Alle tapas kostte er 2 euro, en de wijn en bier was 1 euro. We hebben zalig gegeten: Grote champignons, stoofvlees in wiskeysaus, langoustines met ham op een stokje, viskoekjes en kroketjes van kip, en de rekening wasSpanje_andalucia_2009_382 heerlijk laag.