Het is echt jammer dat de weg naar Maravilla Verde zo slecht is, want de accomodatie is echt geweldig. Ik zou als er geld voor was de weg beter maken, minder losse stenen en minder kuilen dan zou het niet zo eng zijn denk ik. Maarja de eigenaar heeft er zelf geen enkel probleem mee.
Na het ontbijt, we zagen dat er inmiddels weer 4 gasten waren bij gekomen, gingen we op weg naar de witte dorpen. We reden langs Villa Martin naar Zaharra de la Sierra. Al van een afstand zie je dit prachtige dorp liggen.

Spanje_andalucia_2009_200

Het dorp ligt aan een blauw stuwmeer.Spanje_andalucia_2009_215 We besloten het dorp nog niet in te rijden maar door te rijden naar Grazamala omdat we hier in Zahara wilde gaan lunchen s’middags.

Grazamala is een leuk wit dorpje om even doorheen te lopen.Spanje_andalucia_2009_208  Spanje_andalucia_2009_211Zoals in vele spaanse dorpjes kan je hier ook een flesje water tappen uit een bron van water uit de bergen.

We reden weer terug naar Zahara, dit dorp is uitgeroepn tot nationaal monument, waar we gingen lunchen bij Al-Lago Een restaurant wat onderin het dorp ligt met een prachtig uitzicht op het meer, echt een schitterend plekje.  Ik had als voorgerecht verschillende koude tapas. Artisjokken, aardappelsalade, olijven, en ansjovis in het zuur en mijn man had kippesoep met mint.

Als hoofdgerecSpanje_andalucia_2009_217ht hadden we Pato(eend) met Pedro Ximenez saus en Forel met salie. Spanje_andalucia_2009_218Spanje_andalucia_2009_219Na de lunch reden we door naar Ronda.

Spanje_andalucia_2009_226

Onderweg hebben we genoten van het prachtige landschap.

In Ronda aangekomen hebben we onze auto geparkeerd op de Plaza Ruedo Alameda, een pleintje net buiten de stadsmuren en op 150 meter afstand van onze volgende bestemming.Spanje_andalucia_2009_266

B&B Boabdil  Deze B&B wordt gerunt door Fleur. Zij woont sinds 3 jaar in Spanje samen met haar man Sam. Ze hebben een zoontje van 7 maanden, een schatje, en ze hebben dit questhouse sinds 2 jaar. Sam runt 2 eigen winkels in Ronda, een internetcafe en een videotheek.  Fleur is erg aardig en ze verteld ons dat we op dat moment de enige gasten zijn. We mogen gebruik maken van de keuken als we willen, deze is speciaal voor de gasten samen met een  woon/eetkamer. In totaal hebben ze  4 kamers, zelf wonen ze iets verderop, er komen veel gasten uit verschillende landen, ook buiten europa. Spanje_andalucia_2009_229Spanje_andalucia_2009_233Spanje_andalucia_2009_234Ronda is echt een leuke stad, veel leuker dan we gedacht hadden. De lokatie is uniek, boven op een rots, het oude gedeelte van de stad ligt gescheiden van de nieuwe stad door een enorme kloof, bekend als El Tajo. De beide delen van de stad zijn verbonden met elkaar door de brug Puente Nuevo gebouwd in 1793. Vanaf de brug hebt je een spectaculair uitzicht over de kloof en de omgeving. Fleur vertelde dat we zeker moesten gaan naar de  Casa del Rey Moro, dit pad leidt naar beneden de kloof in,  de traptrede (la Mina) zijn uitgehakt uit steen. Dat konden we nog net halen voordat het donker werd. Best een pittig stukje zijn we naar beneden gelopen en het uitzicht was groots. We gingen er even bij zitten om te genieten, zo prachtig en een schitterend uitzicht over de brug.
We hebSpanje_andalucia_2009_257ben ook een bSpanje_andalucia_2009_256ezoek gebracht aan een mooie kerk, de Iglesia de la Santa Maria la Mayor.Spanje_andalucia_2009_240 Normaal ben ik niet zo van de kerken, maar hier in Spanje zijn ze allemaal zo mooi, dat je er gewoon naar binnen moet gaan om het allemaal te bekijken.

Inmiddels was het al na 7 uur, dus buiten donker, we zijn over de brug gelopen naar het nieuwe gedeelte van de stad. De brug was prachtig verlicht.

Spanje_andalucia_2009_238Spanje_andalucia_2009_247

Spanje_andalucia_2009_259We hebben even lekker gewinkeld, in de vrij moderne winkelstraat van Ronda. Bij een supermarkt hadden we een stokbrood gekocht en bij een typisch spaanse slager 2 soorten ham.Spanje_andalucia_2009_261

 

Op onze patio bij de kamer hebben we dat lekker opgegeten samen met een heerlijke fles wijn. Weer een dag voorbij helaas.