De klok was vannacht verzet dus we konden een uurtje langer slapen. Het ontbijt was in buffetvorm, er lagen placemats op de tafels, her en der verspreid, dus ieder kon zijn eigen plekje kiezen er was niet naast elkaar gedekt. Vandaag hadden we een druk programma. We hadden van te voren via internet een rondleiding gereserveerd bij Gonzales Byass, bij de Bodega Tio Pepe een bekend sherry merk.

Spanje_andalucia_2009_272

Spanje_andalucia_tio_pepeSpanje_andalucia_2009_294_3

Gelukkig waren we op tijd weggegaan want we konden het eerst niet vinden. Het bleek gewoon in het centrum te zijn. Wij hadden de Engelse rondleiding en in treintjes werden we over het terrein vervoerd. Je hebt sherry’s van droog naar zoet.

Van de Amontillado tot de Pedro Ximex

In de bodega worden honderden vaten bewaard, waarin de sherry langzaam rijpt.Spanje_andalucia_2009_270_3

Spanje_andalucia_2009_275

Er zijn al vele beroemdheden wezen kijken bij deze bodega, op sommige vaten hebben zij hun handtekening achter gelaten.

Spanje_andalucia_2009_291_2

De oprichter Manuel Maria Gonzalez Angel, heeft de bodega naar zijn oom vernoemd. Tio (oom) Pepe.

Spanje_andalucia_2009_297_2

Na de rondleiding konden we een echt glaasje Tio Pepe sherry drinken, gemaakt van de Palomino Fino, en het smaakte ons, samen met wat tapas, prima!

Inmiddels was het al half 3 en hadden we na een korte wandeling door het centrum van Jerez trek in wat te eten gekregen. Ik had een tip gehad van een echt Spaans restaurant, waar ook de lokale bevolking eet, vlak bij het station.

Casa Pepa Het zat er helemaal vol. Er was net nog 1 tafeltje voor ons over. Het eten was bijzonder lekker en erg goedkoop. Voor een klein paella pannetje betaalde je maar € 1.75.Spanje_andalucia_2009_302

Na het eten reden we naar het dorp Arcos de la Frontera. Dit dorp is in Nederland nu erg bekend vanwege het programma de Spaanse droom die daar wordt opgenomen. Het gaat over een aantal stellen die gaan klussen aan een pand die een B&B moet worden. Elke week valt er een stel af, de uiteindelijke winnaar mag de B&B gaan uitbaten. Wij waren toch nieuwsgierig geworden naar de plek en ook wie er zou winnen uiteindelijk dus wij besloten om te vragen in het dorp waar de plek precies lag en wie er de winnaar was geworden. In Nederland moesten er nog 4 uitzendingen komen voordat dat bekend was.

Het dorpje is best leuk maar de plek vond ik niet echt geweldig, tenminste vanaf de buitenkant. We konden namelijk niet veel zien het was nog gesloten. Dus hoe het er van binnen uit ziet weten we niet. Maar het straatje waarin het lag was vrij smal, je kan er je auto niet kwijt en ik zou daar ook niet met de auto doorheen willen rijden,het heeft een kleine toegangsdeur en lag vrij hoog in het dorp, kuiten trekkende weggetjes. Wij hebben inmiddels al in diverse B&B geslapen en die vond ik allemaal mooier liggen, dus ik vraag me af of het gaat werken. In het begin zullen de mensen er natuurlijk heen gaan omdat het bekend is van Tv maar daarna? Ik weet het niet, ik hoop het voor ze. Ach wie weet als wij er nog eens in de buurt komen gaan we er ook wel eens slapen, om het echt goed te kunnen beoordelen.

El Sueno De website ziet er in ieder geval goed uit. Het oudste gebouw in het dorp is het castillo, een vervallen kasteel, strategisch boven op een heuvel.Spanje_andalucia_2009_319Spanje_andalucia_2009_326

Ik was vergeten dat het een uurtje eerder donker zou worden, om 7 uur dus al, en ik wilde nog wel voor het donker weer terug zijn bij de B&B Maravilla Verde (met het enge weggetje), maar dat ging niet op, we moesten het beleven en gelukkig viel het heel erg mee want er stonden wat reflecterende paaltjes langs de afgrond zodat je prima kon zien waar je reed, maar mijn hobby zou het nooit worden. We hebben op de kamer nog wat gelezen die avond en we hebben een flesje Cava gedronken die we eerder al in een supermarkt gekocht hadden. Er was geen koelkast op de kamer en we hebben hem gekoeld in de wasbak. Even lekker relaxen na een drukke dag.