Ontbijten in het hotel was vrij duur, we zijn daarom lekker de stad ingelopen. Wederom was het prachtig weer en dat voor eind oktober. We hebben ontbeten in de Calle Mateos Gago bij Bar Giralda. Spanje_andalucia_2009_149Je kan er zowel lekker ontbijten als lekkere tapas eten. Ik bestelde warme chocomelk, tenminste dat dacht ik, maar ik kreeg warme chocolade saus die ik zo kon oplepelen. Later vertelde iemand me dat ze vaak chocomelk met churros bestellen en dan gaan ze dopen vandaar het zo dik is. Maarja ik dronk(lepelde) het met een gebakken ei en verse sumo de naranja. Spanje_andalucia_2009_151Na het ontbijt hebben we nog wat door de winkelstraat Velazquez Tetuan gelopen, hebben uitgechecked, €145 voor 2 nachten en hebben een taxi voor €23 naar het vliegveld genomen. Op het vliegveld hadden we onze bestelde huurauto bij augricrown opgehaald. Een peugeot 308, we moesten een volle tank betalen en we hebben een extra banden verzekering genomen, je weet het immers nooit met die Spanjaarden, zie onze aanrijding van vorig jaar. Kosten €200 euro voor 7 dagen.
We zijn direct naar het plaatsje Carmona gereden zo’n 20 min. van het vliegveld.  Carmona is een leuk stadje van ongeveer 26000 inwoners en erg geliefd bij bruidjes, we hebben er wel 4 gezien die dag.Spanje_andalucia_2009_154 Het stadje ligt op een lage heuvel die uitkijkt over de vlakte van de Sierra Morena. Op de grens tussen de oude en nieuwe stad vindt je de Puerto de Sevilla de van oorsprong Moorse toegang en de poort is ten dele romeins.Spanje_andalucia_2009_153 De kerktoren San Pedro is een immitatie van La Giralda. Spanje_andalucia_2009_161Het parador de Carmona is een luxe hotel gelegen in het historisch gebouw Alcazar del Rey Don Pedro, een moors fort uit de 14e eeuw. Zeker even een bezoekje waard. Spanje_andalucia_2009_163 Op het pleintje Plaza San Fernando hebben we een heerlijke koude aardappelsalade gegeten met een tinto de verano erbij. Deze salade was zo lekker dat ik hem thuis ga proberen na te maken. Spanje_andalucia_2009_167Spanje_andalucia_2009_168
Na de lunch zijn we binnendoor in 1.5 uur via Alcala de Quadaira en UtreraSpanje_andalucia_2009_171 naar Puerto Serrano gereden. Onze volgende bestemming konden we bereiken door via een 3 km lang kronkelend, smal zandweggetje naar beneden te rijden, niks voor mij.Spanje_andalucia_2009_193 Maaaaar het lag dan ook wel op een unieke plek. Echt zo’n oude hacienda uit een Zorro film.
Maravilla verde. We werden verwelkomt door de Friezen Klaske en Jan die daar sinds 11 maanden woonden. Ze boden ons wat te drinken aan en we gingen even kletsen.  Het was altijd al Jan zijn droom geweest om ooit in Spanje te wonen, en Klaske die hij 3 jaar geleden ontmoette wilde graag met hem mee. Ze zijn eind 40. Ze hebben 12 hectare grond en heel veel olijfbomen. Misschien dat Jan in de toekomst Aleo vera wil verbouwen.Spanje_andalucia_2009_179

Op het land staat ook een stiSpanje_andalucia_2009_172erenvechters arena, deze is alleen nooit in gebruik geweest, deze plek was ooit bedoelt als school voor de stierenvechters, maar vandaag de dag is daar weinig animo naar, nu lopen er alleen een aantal kippen in de arena.Spanje_andalucia_2009_189

De B&B loopt zo goed dat Klaske het er erg druk mee heeft en er niet aan toe komt om Spaanse lessen te volgen. Ze hebben 6 gastenkamers en nog 2 apartementen, ze kunnen max 25 gasten ontvangen, er lopen 4 honden, 4 kippen en 2 paarden. Ze verzoSpanje_andalucia_2009_177rgen hun eigen stroomvoorziening dmv zonnecollectoren en hebben hun water uit eigen bron.  Ze krijgen voornamelijk Nederlanders te logeren en aangezien niet iedereen s’avonds over dat zandweggetje Spanje_andalucia_2009_176durft eten ze ook vaak mee. Zo wij ook die avond. Er was ook een stel van rond de dertig die mee at. Er was een grote gezamelijke ruimte waar 3 grote eettafels in stonden. Er werd niet gezamelijk gedekt maar wel aan de zelfde tafel met een open plek ertussen. Klaske en Jan aten aan een aparte tafel. Het eten was lekker, brocoli, punt paprika’s(pimonto), aardappelblokjes, lekker gekruide karbonade met knoflook en toe een arozzo con leche(soort rijstepap met kaneel). Later kwam er er nog een stel van eind 40 die bij de openhaard een wijntje ging drinken. Deze B&B is prachtig maar ik zou hem zelf niet willen hebben vanwege de ligging wel vanwege de ruimte en de stijl van een hacienda met binnenplein.Spanje_andalucia_2009_329