Na een lekker ontbijt van vers gebakken bruinbrood was het de bedoeling dat we via Colmenar, Colmares en Olias naar Totalan zouden rijden, een mooie route om zo wat van de omgeving te zien. Maar natuurlijk waren we verkeerd gereden, want ook hier deed onze tomtom het weer eens niet. In Spanje is het ontvangst van de satellieten in de bergen niet zo goed. We kwamen uiteindelijk uit in Rincon de la Victoria waar we even over het brede strand gelopen hebben. Je vind er een hele lange boulevard waar iedereen aan het joggen, skeeleren of wandelen is er zijn geen hoge torenflats. Het zand bij Vakantie_spanje_2008_503hVakantie_spanje_2008_502etVakantie_spanje_2008_501 strand aan de costa del sol is een beetje beige, geen helder wit zand, maarja misschien ben ik een beetje verwent met de stranden die ik afgelopen zomer heb meegemaakt in de Dominicaanse Republiek. Vanuit Rincon de la Victoria zijn we in 15 minuten naar Totalan gereden.

Vakantie_spanje_2008_507Totalan is een schattig wit dorpje gelegen in de Montes de Malaga, ongeveer een half uur rijden vanaf de grote stad Malaga. Het dorpje heeft maar 650 inwoners, op een hoogte van bijna 300 meter. Het ligt op de Route de Raisin Website dat is een wijn route van ruim 60 km langs leuke dorpjes en steden.Vakantie_spanje_2008_521

Vakantie_spanje_2008_506 De b&b waar we deze nacht gingen slapen heet Casa Esperanza Website we hebben deze plek uitgekozen omdat het niet te ver af ligt van de luchthaven, maar ik had dit ook uitgekozen omdat ik ze de mooiste website vond hebben van alle b&b die ik heb bekeken. Heel verzorgd en vol duidelijke informatie, stijlvol en niet te druk of juist te veel informatie zoals je bij heel veel andere sites wel ziet. De b&b ligt aan de rand van het dorp aan de ene kant kijk je zo het dorp in en aan de andere kant heb je mooi uitzicht van de natuur. Je kan de auto voor de deur parkeren je moet alleen wel een goede handrem hebben. Met de eigenaars Gerard en Anita hebben we eerst op het terras wat gedronken. Ze runnen deze b&b nog maar sinds mei 2008. Alles ziet er heel netjes en verzorgd uit. Deze b&Vakantie_spanje_2008_517b was weer totaal anders dan de vorige, maar dat vinden we juist leuk om van alles wat te zien en mee te maken.

S’middags hebben we eerst een rondje in het dorp gelopen waar we kennis gemaakt hebben met de ezelVakantie_spanje_2008_504 van het dorp, daarna hebben we een route rond het dorp gelopen van ongeveer 1,5 uur lekker de natuur in.Vakantie_spanje_2008_508 S’avonds aten we mee, we kregen tomaat met broodkruim, stokbrood met kruidenboter daarna boontjes, een soort schnitzel, saus en aardappels. Als dessert een flensje met ijs. Vakantie_spanje_2008_511