Vanuit Granada hebben we ongeveer een half uurtje gereden over een goede snelweg tussen de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada naar het plaatjes Murchas. Daar zijn we uitgestapt en hebben heerlijkVakantie_spanje_2008_334 gewandeld door de sinaasappel, mandarijnen en citroen boomgaarden.Vakantie_spanje_2008_335 Hele vriendelijke mensen wonen daar, iedereen groet naar je en van de boer kregen we mandarijntjes om te eten en we mochten gewoon wat sinaasappels plukken om mee te nemen voor onderweg. Na een wandeling van 1.5 uur zijn we weer in de auto gestapt richting Motril een half uurtje rijden. We hadden van de eigenaars van Cortijo Valavero een uitgebreide route beschrijving gekregen. Website

Vanaf Motril was het nog 45 minuten in kronkel weggetjes naar Lujar, dat was prima te doen totdat we ineens een afslag recht naar beneden moesten neVakantie_spanje_2008_402men over een zand weggetje van ongeveer 1,5 km.Vakantie_spanje_2008_401 Ik deed het in mijn broek van angst, dat is echt niks voor mij. Maar toen we bij de cortijo aan kwamen werden we werkelijk betovert door het mooie uitzicht.Vakantie_spanje_2008_343 Het was de moeite waard. Mijn man was gelijk verkocht. Ik zat in het begin alleen maar te denken hoe komen we hier weer vandaan. Ik zag dat smalle weggetjes al weer voor me met de afgrond in het verschiet. We werden verwelkomt door Vanessa een voormalig Belgische topsportster volleybal. Ze heeft vroeger 5 jaar in Amerika gespeeld, verder heeft ze in Italie en Duitsland gewoond en is zo vanwege haar sport in Spanje beland. Daar heeft ze eerst een huis gehad voor de verhuur in Salobrena, maar kreeg steeds meer het verzoek om voor mensen die ook een huisje hadden, hun zaken te regelen, ze spreekt namelijk heel veel talen vloeiend. Met de opbrengst daarvan heeft ze deze cortijo gekocht. Haar man komt uit Lujar en heeft ze ontmoet omdat hij op haar land werkte hij spreekt alleen Spaans.Vakantie_spanje_2008_341 Ze runt sinds 2007 de b&b. Ze hebben 150.000 m2 grond, voornamelijk olijfbomen en produceren 200 liter olijfolie. Verder hebben ze amandelbomen, een paar citrusbomen, verbouwen hun eigen groenten en hebben 2 honden. Vakantie_spanje_2008_344Vakantie_spanje_2008_403 Aangezien s ‘avonds ergens anders eten geen optie was, ik durfde echt niet op dat weggetje in het donker, bleven we daar eten. Gespreksstof hadden we genoeg omdat onze dochter op dat moment in Amerika woonde en zij daar 5 jaar gewoond had en omdat onze zoon ook topsporter is. Ze kon heerlijk koken.Vakantie_spanje_2008_353 Ze vertelde dat er wel eens een Belgische topkok bij haar verblijft om te ontstressen en daar leert zij weer wat gerechten van. We aten die avond zelfgemaakte champignon soep, kippenborstjes uit de oven met allerlei kruiden uit haar eigen tuin, aardappels met look en andere kruiden en een salade met tomaat/komkommer/paprika en ui en toe een heerlijke vrucht, het smaakte naar peer maar er zaten grote zwarte pitten in. Vanwege de rijpheid kunnen ze niet naar Nederland vervoert worden dus vind je ze daar niet. Toen was het bedtijd, we gingen naar onze mooie kamer met zacht bed. Vakantie_spanje_2008_384