Vroeg opstaan want om half 9 werden we al in het Alhambra verwacht.Vakantie_spanje_2008_263 Vanuit ons hotel was het prima te lopen.Vakantie_spanje_2008_262 Een ticket moet je van te voren al bestellen want anders kom je er haast niet in. Bestellen

Je kan kiezen voor een ochtend bezoek of voor een middag bezoek aan het het paleis (de tuinen kun je ook s’avonds bezoeken), er worden dan een aantal tijdstippen getoond waaruit je kan kiezen,(voor de Nasrid Palaces), je moet dan ook stipt op dat tijdstip voor de ingang van het paleis staan anders vervalt je recht. Je kan het kaartje wat maar x8013 kost via internet met je creditcard betalen, je moet wel de creditcard waar je mee betaald hebt meenemen naar de ingang van het Alhambra.

Het Alhambra bestaat uit 4 verschillende area’s: De Nasrid palaces, de Alcazaba, de Partal en de Generalife Palacealle omringd door mooie tuinen.
De general visit geeft toegang tot alle toegankelijke gebieden van het monument Alhambra.

De Arabische vertaling is: Het rode paleis. Het is een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het koninkrijk Granada, het bevind zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoost kant van Granada. Het werd na de verovering in 1492 als belangrijkste buit gezien, Karl V wilde als vergelding midden in het Alhambra een paleis aan leggen, waarvoor een deel werd afgebroken, zijn vrouw weerhield hem ervan alles af te breken. Je vind er zeer verfijnde islamitische kunst en veel kunstschatten, deze zijn gerestaureerd en zo een goed voorbeeld van Moorse kunst op het Europese vasteland. Daardoor heeft het Unesco een limiet gesteld aan het aantal bezoekers per dag.

We begonnen met het bezoeken van de tuinen.Vakantie_spanje_2008_295Je staat natuurlijk helemaal boven op een plateau, dus je hebt een prachtig uitzicht over de rand van de stad.Vakantie_spanje_2008_289
Stipt om 10 uur stonden we voor de inVakantie_spanje_2008_291gang van het paleis. Er stonden ook een paar japanners maar die hadden er om half 10 al moeten staan, ze werden er niet meer ingelaten.

BinVakantie_spanje_2008_299nen in het paleis zagen we echt prachtige bewerkte houten deuren, plafonds, houtsnijwerken, mooie tegels, ingelegde tegelwerkjes etc etc. Allemaal precisiewerk, uren handenarbeid. Hele hoge plafonds, mooi versierde kamers, prachtig geVakantie_spanje_2008_309woon om te zien. Het ligt natuurlijk op een plateau en je vraagt je echt af hoe ze dit hebben kunnen bouwen. Achter je zie je de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Het is van Spanje maar je ziet duVakantie_spanje_2008_310idelijk de invloeden van de Mooren.

Je blijft foto’s maken er is zoveel te zien, Palacio de Lamores, paleis van de sultan en is gebouwd rond Patio de los Arrayanes. De los Leones (leeuwenhof) met in het midden een marmeren fontein omringd door 124 zuilen gebouwd door Mohamed V in 1377. Het Paleis van Karel V, bouw begon in 1527, een immens vierkant paleis met in het midden een cirkelvormige binnenplaats. El partal.
Vakantie_spanje_2008_305_2 Vakantie_spanje_2008_308
Vakantie_spanje_2008_297Vakantie_spanje_2008_315

Buiten het paleis kan je nog veel meer bezoeken, je hebt er echt de hele ochtend wel voor nodig.In november maakt het niet zoveel uit hoe laat je gaat, de Vakantie_spanje_2008_324temperatuur komt toch niet boven de 20 graden uit maar in de zomer kan je het beste kiezen om hier in de ochtend naar toe te gaan, anders is het wel heel warm.

Vakantie_spanje_2008_322

In het straatje wat je op deze laatste foto ziet zit ons hotel, genomen vanuit het Alhambra, grappig hé. Ik vond het echt absoluut de moeite waard om het Alhambra te bezoeken dus als je in Granada bent is dit echt een muVakantie_spanje_2008_328st. Maar je moet natuurlijk niet vergeten kaartjes te reserveren anders kan je het echt wel vergeten. Ze zeggen dat je het geloof ik wel 3 maanden van te voren kan/moet doen.

We hebben onze spullen opgehaald in het hotel en zijn langs de kerk die bij ons om de hoek ligt, Vakantie_spanje_2008_331terug gelopen, door de nieuwe stad met de moderne winkelstraten met mooie stijlvolle kleding winkels, naar de garage waar de auto stond. Je krijgt een uitrit kaart mee van het hotel voor 24 uur dat kost €18.50 sta je er langer dan moet je in de garage wat Vakantie_spanje_2008_332bij betalen. Prima geregeld.