Het grot hotel was leuk maar het ontbijt was waardeloos, maarja je kan niet alles hebben. We zijn nog even bij het grot museum geweest.Vakantie_spanje_2008_240 Het is heel leuk om te zien hoe die woningen allemaal ontstaan zijn.Vakantie_spanje_2008_234 Wij sliepen dan in een hotel, maar nog steeds zijn er mensen die in zo ’n woning wonen, heel bijzonder.Vakantie_spanje_2008_225Vakantie_spanje_2008_232

 

Het was nog ongeveer 50 minuten rijden naar Granada. We hadden voor 1 nacht een hotel midden in het centrum geboekt. Vakantie_spanje_2008_257Vakantie_spanje_2008_259 Hotel Casa Capital

 

Website We hebben onze auto in de parkeergarage Puerta Plaza Vakantie_spanje_2008_261geparkeerd en daarvandaan een taxi genomen naar het hotel voor maar €12,60, wat we overigens terug hebben gekregen van het hotel. Het hotel lag perfect aan de ene kant de oude stad en aan de andere kant de nieuwe stad en aan de zijkant zag je de muren van het Alhambra al liggen daar loopt je in 20 minuten, op een steile weg naar toe.

We hebben na het inchecken eerst wat rondgelopen in de oude stad, dat ziet er echt heel mooi authentiek uit, per ongeluk belanden we op het mooiste plekje van de stad, een prachtig uitkijkpunt je ziet daarvandaan goed het Alhambra en de rest van de stad. We gingen op het muurtje zitten en de ‘hippies’ speelde muziek. Je ziet veel alternatieve jongeren lopen in Granada, echt van die vrijbuiters, die wereldreizigers, die levensgenieters of hoe je ze dan ook wilt noemen, waarschijnlijk is dit de stad waar je jezelf kunt zijn, heerlijk gewoon, ik hou daar wel van. Vakantie_spanje_2008_267Vakantie_spanje_2008_268We hebben daar best wel een tijdje gezeten het was zo ontspannend om daar te zitten, met de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada op de achtergrond.Vakantie_spanje_2008_270Vakantie_spanje_2008_275

 

Achter de kerk op het pleintje hebben een wijntje gedronken en daar kregen we gratis tapas bij, dat hadden we nog niet eerder meegemaakt, het was een bordje met geprakte aardappel met ei en kruiden, heel smakelijk. Het was heel leuk om door die oude straatjes te lopen,Vakantie_spanje_2008_277je ziet er heel veel Marokkaanse invloeden. Allemaal kleurtjes en spiegeltjes en leuke hebbedingetjes. Ik zie al helemaal een Marokkaanse kamer voor me in mijn eigen b&b later en dan ga ik hier inkopen doen, haha.
En hier in Granada heb ik dan eindelijk de Spaanse schoentjes en jurkje voor mijn nichtje gevonden. Ik zie kleine Esra van 3 jaar hier al helemaal in lopen, prachtig.
Na ons in het hotel wat opgefrist te hebben gingen we op zoek naar een echte Spaanse tapasbar, geen toeristenrestaurant maar een bar waar de echte Spanjaarden ook komen happen.Vakantie_spanje_2008_281Vakantie_spanje_2008_279Vakantie_spanje_2008_280Boven de bar hingen allemaal hamen en in de vitrine bij de bar kon je wat tapas uitkiezen of ze maakte het ter plekke, iedereen hing druk pratend aan de bar met een lekker wijntje erbij, het was inmiddels 9 uur. Maar wij hadden die avond nog wat op het programma staan, om 10 uur zouden we worden opgehaald met een busje bij het reisbureau op de hoek van de straat om ons naar een flamingoshow te laten brengen. Wij wachten en niks geen busje, in de etalage ruit van het reisburo zagen we bestemmingen om te boeken zoals Nueva York (grappig dat ze dat ook al vertalen) maar het busje kwam niet. Wij bellen naar het hotel, bleek dat ze een show voor ons geboekt hadden bij een gezelschap die juist die dag geen show gaf, nou ja denk je dan, dan zal dat gezelschap dat toch wel laten weten aan het hotel, maar nee hoor, uiteindelijk werden we met spoed om kwart voor 11 pas opgehaald voor een andere show. De show begon pas half 12, het werd gegeven in een grot, door een zigeuner familie, het was wel toeristisch maar zelfs de Spanjaarden uit een ander deel van het land gaan hier ook naar toe. Vakantie_spanje_2008_288Vakantie_spanje_2008_286Zo ’n show kost €25 pp incl 1 drankje, je houd er van of niet want het is een hoop geklap en klepperen met de schoenen, maar je moet het toch wel een keer gezien hebben vind ik. Bekaf kwamen we na enen weer in ons hotel terug. Granada had indruk gemaakt.