Na het ontbijt hebben we afscheid genomen van de eigenaars van Casa Paco. We hebben veel geleerd van hun, ze zijn echt een voorbeeld van hoe wij ook met onze gasten zouden willen omgaan. Ze zitten ook nog vol leuke ideeën om hun b&b nog aantrekkelijker te maken. Ze organiseren tapasavonden, paella avonden, verhuren mountainbikes met gps,hebben kaartjes voor wandelingen in de omgeving. In de toekomst willen ze nog een groentetuin, meer olijvenbomen, een wifi aansluiting voor de gasten en hun oude broodoven weer in gebruik nemen, een bubbelbad maken in de tuin en lounge banken maken.

Vakantie_spanje_2008_175

 

Bij het afscheid kregen we een zakje amandelen uit eigen tuin mee, erg leuk.Vakantie_spanje_2008_105Vakantie_spanje_2008_172

Vakantie_spanje_2008_180

 

 

Toen zijn we naar Sanctuario del Saliente gereden nabij Chirivel, een soort bedevaartsoord. Om er te komen moet je tussen bergen door rijden helemaal omhoog. Bovenaan vind je dan een mooie kerk. Vakantie_spanje_2008_181We konden de kerk van binnen bezichtigen wat erg indrukwekkend was.Vakantie_spanje_2008_189

 

Binnen in de kerk kon je trouwens gewoon loten kopen voor de loterij, wat heel veel mensen deden omdat ze dachten dat het geluk bracht. Vakantie_spanje_2008_196Verder kwam iedereen er bloemen neerleggen. En er was een kamertje waar mensen allemaal spulletjes op de muur prikte, een soort offertjes, geen idee wat dat inhoud want wij zijn namelijk niet gelovig, het was in ieder geval heel bijzonder om te zien.

Het uitzicht wat je buiten had was heel speciaal het leek wel een soort maanlandschap.Vakantie_spanje_2008_187 Vakantie_spanje_2008_185

 

 

Eigenlijk had ik tijdens het plannen van de reis bedacht dat we in Chirivel wilde slapen 1 nacht, bij belgen, hun site zag er best leuk uit, maar toen we wilde reserveren schreven ze dat we minimaal 2 nachten moesten blijven omdat het anders te rommelig was voor de andere gasten en dat het te veel werk was voor slechts 1 nacht en dat ze er niks aan over hielden.Nou ja raar, je bent toch een b&b dachten wij, dan niet. Dit kunnen zij zich dan zeker permitteren, gasten weigeren. Ik vond het erg slecht. Maar voor ons was het goed uitgepakt want toen hadden we gewoon 2 nachten bij Casa Paco geboekt, die wilde ons wel hebben ook al was het maar voor 1 nacht geweest.

Op naar de volgende plek Guadix, via een prima snelweg dik een uur rijden. Dit keer geen b&b maar een klein grot hotelletje Cuevas Abuelo Ventura Website aan de rand van de stad. Vakantie_spanje_2008_201Erg grappig om te zien. Het hotel heeft 12 kamers. De temperatuur binnen is altijd constant, zowel in de zomer als in de winter 20 graden. Na de incheck zijn we even het centrum in gegaan we hebben wat kerken bekeken en op een pleintje wat gedronken, geen toeristen te zien.Vakantie_spanje_2008_216 Vakantie_spanje_2008_210S’avonds hebben we een maaltijd in het restaurant van het grot hotel genomen, voor maar 9 euro de man. Een salade van tomaat, sla en olijven,daarna een stuk zalm met patat. Vakantie_spanje_2008_215Prima!Vakantie_spanje_2008_214 Vakantie_spanje_2008_203