Toen we s’ochtends wakker werden hadden we uit ons kamerraam een prachtig uitzicht op het kasteel in Velez Blanco. Vakantie Spanje 2008 142Daar gaan we na het ontbijt zeker naar toe, dachten we. Pascal deed het ontbijt vandaag. We zaten heerlijk te smullen in de gezellige eetkamer met houtkachel. Vakantie Spanje 2008 171Pascal vertelde dat ze de taken echt verdeelde want anders ben je allebei aan het rennen voor de gasten, dus de ene dag doet de een het ontbijt en kan de ander uitslapen en de dag erna andersom. Dat geldt eigenlijk voor alles, dat kan je met het diner doen, de boodschappen, met de schoonmaak van de kamers etc etc. Ook vertelde hij dat ze een flinke verbouwing achter de rug hadden, de eetkamer waar we op dat moment zaten te eten had voorheen helemaal geen dak, deze hadden ze er pas op laten zetten en het is niet duur in Spanje zo’n verbouwing, niet te vergelijken met die woeker prijzen die de aannemers af en toe in Nederland vragen. Verder hadden ze nog de tip om juist geen gestor te nemen als je een woning wil kopen in Spanje , dat lees je namelijk wel veel, volgens hun kan je met gezond verstand dat makkelijk allemaal zelf doen, je bank waar je de buitenland hypotheek neemt, weet veel en je makelaar ook.Vakantie Spanje 2008 174

Als je een zwembad hebt bij je huis kan je die het beste met zwembad verf verven, daar knapt het enorm van op en de buitenboel verven met Fino blanco. Een hek kan je het beste vlechten van oude takken. Leuke tips.Vakantie Spanje 2008 104

Ze vertelde dat we zeker naar de markt moesten gaan, in het dorpje, wat op een loopafstand van ongeveer 25 minuten ligt. Dat was inderdaad een leuke markt met van alles en nog wat. Maar weer geen Spaanse schoentjes gevonden. Waarschijnlijk omdat dat meer een item is voor de toeristen en die zijn er in dit gedeelte van het jaar niet zoveel.

Toen hebben we de auto gepakt en zijn we naar Velez Blanco gereden dat is ook een heel leuk dorpje, je vindt er een waterbron waar je zo je water zelf kan tappen.Vakantie Spanje 2008 129 Waarom het dorpje zo heet kan je wel raden, veel blanco. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht, maar het is lastig te zien waar Casa Paco nou ligt hoor, het is zo weids.Vakantie Spanje 2008 138

Daarna zijn naar het dorpje Maria gereden, waar de beroemde streekham vandaan komt. We hebben bij een plaatselijk bakkertje een brood gekocht, maar degene die er wel lekker uit zag, was totaal niet lekker, er zaten harde maiskorrels in, je kon er zo je kiezen op stuk bijten.Vakantie Spanje 2008 143 Bij de slager wilde we een onsje ham bestellen in plakjes, maar welke moet je nemen er hingen wel tientallen grote hamen te drogen, heel vriendelijk liet die mevrouw ons diverse plakjes proeven toen ze zag dat we twijfelde.

Vakantie Spanje 2008 147 Op het dorpspleintje hebben we zelf ons brood belegt en terwijl we het aan het opeten waren kwam er net een Spaans bruidje voorbij.
Waarschijnlijk door de weersovergang van Nederland naar Spanje, had ik erg last van mijn keel gekregen en gingen we op zoek naar een apotheek voor verzachtende keeltabletten. Maarja die taal hé, met een latijns/engels/spaans woordenboek erbij snapte ze wat ik bedoelde en kwam ze met amoxicilline aan, een antibiotica, zo zonder recept mee te krijgen, nou dat ook weer niet de bedoeling, uiteindelijk kreeg ik toch nog hele goede keeltabletten.Vakantie Spanje 2008 152 Daarna zijn we doorgereden naar een botanische tuin waar je een mooie wandeling kon maken, dit plekje ligt ongeveer 40 minuten van Velez Rubio. De omgeving is erg mooi daar, er stonden allemaal houten kistjes met kruiden erin die je kon ruiken, deze kruiden werden daar verbouwd. Verder was er ook een natuurlijk bron waar we ons flesje water weer konden vol tappen. Vakantie Spanje 2008 162Aan het van de middag hadden we met Pascal en Corine afgesproken dat we gieren zouden gaan spotten vlak bij de “kies”. dat is een berg in de vorm van een kies, met verrekijkers op pad gingen we ze speuren en ja hoor, we hebben ze gespot, prachtig!Vakantie Spanje 2008 159

Die avond wilde we in het dorpje eten.Toen we erheen reden met de auto zagen we net om de hoek een dode hond liggen, die zelfde hond die we eerder die dag al blaffend langs de weg hadden zien lopen. Ik werd er helemaal naar van. We hebben gelijk naar Casa Paco gebeld en zij hebben direct de eigenaar gebeld. Zielig hoor. Iemand is gewoon doorgereden nadat ze die hond hebben geraakt. We hebben eerst nog wat rond gelopen in het dorpje want mijn gedachte gingen op dat moment nog niet zo naar eten uit. Later die avond hebben we gegeten bij Martos. Daar hebben voor het eerst de heerlijk drank Tinto de Verano gedronken. Het lijkt op wijn met 7 up, erg lekker!Vakantie Spanje 2008 122

We hadden diverse tapas genomen. Russische salade, erg populair bij de Spanjaarden, inktvis ringen,verschillende soorten gebakken groenten,vlees(lomo) met met knoflook en roomsaus met champignons en biefstuk. Buikje vol en lekker naar bed.