Na ongeveer 45 minuten rijden van Alicante kwamen we aan in Hondon de las Nieves, een plaatjes met 2000 inwoners. We konden de b&b waar we zouden overnachten niet vinden. We hadden onze Hollandse Tom Tom meegenomen, maar die liet ons flink in de steek. Uiteindelijk hebben we maar gebeld. Rob en Anneke waren de trotse eigenaars van Casa Roanne.Vakantie Spanje 2008 048

Dit was een totaal andere b&b dan de vorige. Dit prachtige huis lag op een plekje ongeveer 2 km buiten het dorpje. Vakantie Spanje 2008 051Na het toegangshek te zijn ingereden zagen we gelijk het kippenhok liggen, voor de verse eitjes bij het ontbijt. Vakantie Spanje 2008 093Het huis zag er vrij nieuw uit. Volgens de eigenaren hebben ze nog flink moeten klussen om het zo te krijgen zoals het nu was. Ze zijn tijdens dat proces en het vertrek uit Nederland gevolgd door de makers van het bekende tv programma IK VERTREK wat volgende jaar wordt uitgezonden op tv. We kregen een kop koffie en thee en een plak cake als welkom. Vakantie Spanje 2008 050Ze hebben 4 gastenslaapkamers waarvan er op dat moment 3 verhuurd waren. Wij hadden de lavendel kamer, het zag er netjes uit maar het was alleen een kamer om te slapen meer ruimte had je niet. We hadden een gedeelde badkamer en toilet met een andere kamer, in die kamer waren geen gasten dus wij hadden geluk.Vakantie Spanje 2008 046
Rob en Anneke zijn hele aardige mensen maar toch zouden wij nooit op die manier een b&b willen runnen zoals zij dat deden. Buiten was het echt Spaans, maar binnen was het heel Nederlands. De avonden zijn koud en s’avonds zaten we met nog 4 gasten en de eigenaren binnen te eten, aan een Hollands diner. Gebakken aardappeltjes, Broccoli, en sla met plakjes ei erop en toe fruit met slagroom. Het was heel lekker maar niet echt Spaans! In de huiskamer dronken we een glaasje wijn, kregen bitterballen en borrelnootjes en keken Hollandse tv, oa voetbal!. Anneke in de huiskamer achter de computer en wij zaten met de andere gasten wat te kletsen. Het was best gezellig hoor maar wij zijn gewoon ander types. Ik denk dat heel veel mensen het hier erg plezierig zullen hebben, maar wij zoeken een b&b met wat meer een Spaans vleugje en wat meer privacy.Vakantie Spanje 2008 094
Op de vraag of we morgen weer wilde mee eten hebben we bedankt we wilde liever iets lokaals eten. Ze verwezen ons naar de plaatselijk wijn bodega Bodegas Cerdá.

Het bleek dat je daar alleen wat tapas tussen de middag kon eten, maar naar deze bodega moet je echt toe gaan, binnen zie je allemaal grote wijnvaten en kan je wijn proeven. Wij hebben een grote 2 liter plasticfles dessert wijn getapt, super goedkoop en werkelijk verrukkelijk. En een prachtige fles rode wijn met een heel mooi zinken etiket. Op ons beste Spaans vroegen we waar een goed lokaal restaurant zat. De Spanjaarden eten pas rond half 10 s’avonds we vonden het restaurant achter de benzinepomp aan de rand van het dorp, restaurant Hierbabuena. Vakantie Spanje 2008 089

Daar hebben we paella met konijn en slakken gegeten, de plaatselijke specialiteit, erg lekker, we kregen er stokbrood bij met aioli en tapenade, een bordje met olijven met ansjovis, tomaat en plakjes worst, kaas en inktvisringen en toe ijs met cake. Heel toevallig kwamen we aan de praat met de Makelaar van het dorp ook een Nederlander.Vakantie Spanje 2008 079

Overdag die dag waren we eerst naar Alpe geweest daar was een marktje, ik was op zoek naar een Spaans jurkje voor mijn nichtje en Spaanse schoentjes. Maar niks hoor. Wel een leuke markt met veel verse groenten en vlees, de lokale bevolking eet daar tussen de middag.Vakantie Spanje 2008 060

Daarna zijn we naar de kust gereden naar Santa Paulo ongeveer 40 minuten verderop. Langs de zoutbergen uit het meer naar het strand.Vakantie Spanje 2008 057 Daar was het vrij stil, heel veel appartementen stonden daar te koop en te huur. Niet echt een plek voor ons. Na de zelf gekochte lunch op het strand opgegeten te hebben zijn we naar Elche gereden op zoek naar parc municipal. Vakantie Spanje 2008 071

Helaas keek een Spanjaard niet goed uit en knalde tegen onze auto aan, nou zie dan maar je schadeformulier in te vullen als de tegenpartij vrijwel geen Engels spreekt en wij geen Spaans. De wieldop was kapot en er zaten wat krassen op, wij blij dat we die extra verzekering genomen hadden. Na dik een uur konden we dan eindelijk het parc in en we zagen heel heel heel veel palmbomen, wel mooi hoor.Vakantie Spanje 2008 077