We waren op Vliegveld Alicante geland gisteren maar dat is niet de stad zelf, dus vandaag brengen we een bliksem bezoekje aan de stad Alicante. We zijn vanaf Sella binnendoor gereden langs de bekende Spaanse torro/stier die je overal onderweg tegen komt, we zijn dus niet via de tolwegen gereden.Vakantie Spanje 2008 040

We parkeerden de auto bij de haven, daar vandaan loop je zo de stad in. Aan de zee kant ligt de promenade Explanada daar zie je vele mensen wandelen tussen de enorme palmbomen, de boulevard met de rode en zwarte plaveisel die de golven van de zee nabootst.

allicante

Een muziektent zorgt ervoor dat de wandelaar ’s avonds en vooral ook op zondagochtend van de concerten door de Gemeentelijke Muziekkapel kan genieten.
Daar vind je ook een soort vvv kantoortje waar je een kaartje van de stad kan krijgen, op verzoek kruist die mevrouw dan een leuke route door de stad aan. Vakantie Spanje 2008 042

Daar vlakbij kan je ook met de lift de Banancantillberg 166 meter omhoog tot je bij Castillo Santa Barbara komt, je hebt daar vandaan een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Toen wij er waren was de lift alleen kapot helaas! Er zijn veel luxe mooie winkelstraten in het centrum en heerlijke ijswinkels. We hebben lang niet alles gezien want we moesten weer verder naar onze volgende b&b in Hondon de las Nieves.