Wouw zeiden we tegen elkaar moet je dat nou zien, zal dat Sella zijn, wat ziet dat er mooi uit zeg, het lijkt wel een sprookje.Dit is echt zo’n dorpje waar je gewoon geweest wil zijn, alles klopt, het is echt typisch Spaans. Niks geen massa toerisme, gewoon echt zoals de Spaanse mensen leven.sella

Parkeer hier de auto maar op dit pleintje onderaan het dorpje zei ik tegen mijn man. Wat! kunnen we de auto niet voor de deur zetten zei hij. Nee, beter van niet heb ik gehoord van de eigenaren, waarom werd ons later duidelijk. We gingen zonder bagage op zoek naar Villa Pico.

Na een beetje klimmen en wat zoeken vonden we boven aan het dorpje de b&b, we werden direct verwelkomt door een van de eigenaars Benny, een alleraardigste Belgische gastheer. Zijn vriend een Nederlander, was op dat moment op vakantie in Thailand dus hij runde de boel alleen. Ik werd na een rondleiding te hebben gekregen neer gezet op het prachtige terras met een fles Rosé en mijn man en Benny gingen de bagage halen.Vakantie Spanje 2008 023

Toen de mannen terug kwamen zeiden ze dat het maar goed was dat ik niet mee was, want die kleine Spaanse straatjes zijn niet gemaakt voor auto, maar voor ezels en aangezien de b&b bovenaan het dorpje ligt wil je hier dus niet met je eigen auto naar toe rijden, dat lukt echt niet deukvrij.Vakantie Spanje 2008 022

Na de fles rosé te hebben op gedronken hebben we een wandeling rondom het dorp gemaakt, de Choleraroute. Deze route werd er heel vroeger gelopen als er cholera in het dorp was uitgebroken. Een schitterende route van ongeveer 1.5 uur lopen, wel veel klimmen in het begin maar dan heb je ook wel een schitterend uitzicht.Vakantie Spanje 2008 037
Die avond gingen op advies van Benny eten bij een plaatselijk Spaans barretje. Bar Paco op de Plaza Mayor. Ze hebben er geen kaart en ze spreken er geen Engels en aangezien wij net 4 lessen Spaans erop hebben zitten konden we niet echt een gesprek aanknopen. Dus met handen en voeten hebben we wat tapas, bier en wijn besteld en het koste geen drol. We hebben echt zalig gegeten onder de tl buis in een ruimte aangrenzend aan de bar waar de vrieskist stond te loeien. Vakantie Spanje 2008 034

Wij hebben echt intens genoten. Dit was nou het echte Spanje, heerlijk, de mensen zijn ook zo vriendelijk.

Wij sliepen in de Moorse kamer een prima kamer alleen wat voor mij een nadeel was, is dat het toilet buiten de kamer lag, het is wel een privé toilet maar je moet om je kamer heen lopen om er te komen, nu zal dat in de zomer geen probleem zijn maar het was november en terwijl er overdag een flink zonnetje staat en de temperatuur wel rond de 20 graden is, is het s’avonds behoorlijk fris, zo fris dat het kacheltje aan moest, dus ik was niet blij dat ik naar buiten moest. Volgende keer boeken we hier de kamer waar wel een toilet op de kamer zit, die hebben ze ook. Op de kamer hebben we na het eten nog een dvdtje gekeken, in bed met het kacheltje lekker hoog aan en zo vielen we tevreden van onze eerste dag Spanje in slaap. De vakantie was perfect begonnen!

De volgende dag hebben we heerlijk buiten op het terras ontbijt gehad, met uitzicht over de daken van dit leuke dorpje. Van Benny hebben we veel gehoord hoe het nou is, wat er bij komt kijken en waar je op moet letten om een b&b te runnen.
Tips van hen: Maak contact met de plaatselijke bewoners, stel je zelf voor, betrek ze bij je b&b en schakel werklui uit het dorp zelf in voor klussen, leer goed Spaans, denk goed na of je ook de avondmaal wil aanbieden, je hebt dan bijna nooit geen tijd voorjezelf, bedenk leuke activiteiten voor je gasten in de omgeving etc etc. Toen we vertrokken vonden we het echt heel jammer dat we hier maar 1 nacht verbleven, als we weer eens in de buurt van Alicante zijn ga ik hier zeker weer naar toe.121108