Al maanden van te voren was ik de reis aan het plannen. Ik fantaseer er steeds vaker over om ooit in Spanje te gaan wonen om misschien wel een b&b te gaan beginnen. Ik heb tenslotte mijn horecapapieren in een ver verleden gehaald met de gedachte om een eigen restaurant te gaan beginnen. Nu werk ik al 20 jaar bij een bank en het is alsof ik daarmee getrouwd ben en het voelt een beetje als een keurslijf. Ik moet echt wat ondernemen als ik ooit wat anders met mijn leven wil dacht ik, dus ik ben gaan kijken waar ik naar toe wil gaan in Spanje om alles te bekijken en te onderzoeken. Ik ben van nature toch wel een regeltante en een planner. Dus zomaar op de bonnefooi iets doen komt niet overeen met mijn karakter. Ik wil het allemaal wel goed voorbereiden.

Zuid-Spanje werd het. We waren dit jaar al eerder op vakantie geweest naar de Dominicaanse Republiek, waar overigens ook Spaans gesproken wordt, dus ik kwam wel al een beetje in de stemming, alleen nu had ik nog maar 2 weken vakantie over. Nou ja over, ik heb heel wat extra uurtjes moeten maken om de vakantie naar Spanje bij elkaar te kunnen sparen, de bank heeft namelijk niet zoveel vrije dagen.
Twee weken had ik mezelf gegund of Zuid Spanje in aanmerking komt om verder te onderzoeken en te zien hoe het voelt en of het mooi genoeg is om er ooit permanent te vertoeven. Ik wil graag gaan praten met mensen die die stap wel al gemaakt hebben. Praten met mensen die alles in hun eigen land opgegeven hebben om in Spanje een nieuw bestaan op te bouwen.

We besloten om te vliegen op Alicante en weer te vertrekken naar huis vanaf Malaga en onderweg wilden we 1 of 2 nachten dan ergens slapen, liefst in een mooie omgeving en bij een leuke b&b. We wilden zo en zo naar Granada dus daar moesten we voorbij komen.
De route was inmiddels bepaald. Toen moesten we nog op zoek naar leuke overnachtingsplekken. We kunnen niet meer zonder het internet want daar is alles op te vinden. Waar let je op, of de site er mooi uit ziet en natuurlijk moet de b&b er ook leuk uitzien.
We wilden goedkoop vliegen en zo kwamen we uit op Air-Berlin, voor €138 retour. Vliegen vanaf Amsterdam met overstap op Palma de Mallorca.
Tenminste zo hadden we het geplant. We kregen alleen 2 weken van te voren een brief van Air- Berlin dat ze de vlucht gewijzigd hadden, we moesten nu ineens vanaf Dusseldorf vliegen.
Ik was echt heel boos en heb de vlucht geannuleerd. Dusseldorf is namelijk 2.5 uur rijden bij ons vandaan en Schiphol een halfuurtje. Ik kreeg een waardebon van €50 pp korting op mijn volgende vlucht. Maar daar liet ik het natuurlijk niet bij zitten, dus ik klom in de pen en heb een klachtenbrief geschreven. Ik had inmiddels bij Transavia een nieuwe vlucht geboekt, een rechtstreekse vlucht en deze was €50 pp duurder, dat verschil heb ik geclaimd en ook terug gekregen! Toch heel netjes van Air Berlin. Volgend jaar ga ik wel weer een keer naar Spanje en dan met de korting van €50 met de waardebon want deze is een jaar geldig!

11 november 2008 kwamen we s’ochtends vroeg om half 10 aan in Alicante. We konden zo door lopen, we hadden alleen 2 kleine koffertjes handbagage mee, het viel ons gelijk op dat de gemiddelde leeftijd op het vliegveld 55 + was, haha. Nou ja groot gelijk, ik zou ook wel willen overwinteren. Wat ook opviel dat er veel Engelsen waren.

We huurden voor 2 weken een auto voor maar €125,-, ja dat kan in november. We haddden geboekt via BCO, en we kregen de auto via Aurigacrown een prima Kia Ceed. We moesten nog wel een volle tank betalen en we hebben een verzekering voor een klein bedrag erbij genomen voor schade aan de wielen.

De temperatuur voelde goed, zeker rond de 18 graden, heerlijk en dat voor midden november.
We reden gelijk door naar Villajoyosa, ja spreek dat maar eens uit op z’n Spaans. De ll= jen de j=g en de y=j.

Vakantie Spanje 2008 006 - kopie

Het dorpje is ongeveer 25 minuten boven Alicante. In het pure Spaanse dorpje was het uitgestorven, wij vonden het wel fijn dat er geen toerist te zien was, heerlijk rustig, je bent altijd bang dat de kust is bedolven onder toeristen, nou in november komt daar dus geen kip.

Strand Villajoyosa

Net achter de kustlijn zit er een leuk straatje met allemaal gekleurde huisjes. Vlak aan het strand spraken we nog even met een Nederlandse vrouw die daar een winkeltje was begonnen met mozaïek werkjes, zij zat helemaal op haar plek daar.
We hebben bij een supermarktje wat wijn, herbaslikeur en water en chips ingeslagen. Bij een bakkertje wat lekkere broodjes gekocht en zo gingen we op het strand zitten om te lunchen. Na de lunch reden we in 20 minuten naar het dorpje Sella waar we de eerste nacht gingen slapen.