Een gecombineerde dag, de nodige spulletjes kopen en plezier maken was ons doel vandaag. We begonnen bij de Bauhaus, de bouwmarkt waar we inmiddels kind aan huis zijn. Ik had 2 zit/ligbedden op mijn lijstje staan, maar schrok me rot van de prijs, gewoon zo’n plastic wit ding kost al €65 niet normaal vorig jaar nog gekocht voor €49, nou dan kopen we er maar 1 besloten we en die kapotte die we thuis hebben lappen we nog even een jaartje op door wat tape erop te plakken. Verder kochten we nog een potje verf, een nieuw lampje voor in de badkamer en nog wat kleine spulletjes, het achter bankje zat weer vol.

Daarna reden we naar Plaza Major, om even te shoppen.

Mijn vriendin die bij Nike werkt had ons een kortingsbon gegeven voor de outletstore en we zagen staan dat we deze ook in Malaga kunnen gebruiken, nou dat komt mooi uit. Het was beredruk in het winkelcentrum, het leek wel het hoogseizoen al en in de Nike store was het helemaal overvol, er waren heel veel dingen afgeprijsd en wij kregen daar ook nog eens een dikke korting over. Ik was goed geslaagd met mooie rosé nike’s voor mezelf en voor Fallon ook de allerschattigste witte in maatje 22 en die koste me nu slechts €10 wat een koopje.

Voor Jairo ook nog wat mooie spulletjes gekocht want hij gaat volgende week naar Letland op atletiek trainingskamp en Nike spullen komen voor onze sportfanaat altijd van pas. Thanks lieve vriendin voor deze mooie kortingsbon.

Daarna besloten we om de auto te laten staan op de grote parkeerplaats en eens een keer de trein te gaan pakken naar Malaga stad. Dat hebben we in al die jaren nog nooit gedaan, weer een nieuwe ervaring. Pal achter Plaza Major zit een station en daar kun je bij een automaat van Renfe een retourtje kopen voor € 4.8 pp. Of het nu een trein is of metro weet ik niet precies want hij gaat deels boven de grond en deels onder de grond.

We stapten uit bij het eindstation ongeveer 6 haltes verder en 20 minuten later. Ik meende me te herinneren dat daar vlakbij een bierbrouwerij zat, zullen we daar eens gaan kijken zei ik tegen mijn man die erg van speciaal biertjes houdt.

Ik had geen idee wat we konden verwachten daar maar het zag er druk uit en er klonk ook harde muziek. We besloten ons tussen de alleen maar Spaanse mensen te begeven, die vrolijk met een biertje in de hand waren aan het mee zingen en dansen met een steengoede Spaanse band.

Echt super dit, hier houden wij van en de sfeer deed ons een beetje denken aan onze Jopen kerk in Haarlem waar je ook diverse lokale biertjes kunt drinken.

Echt te gek deze plek, een paar keer in de week is hier live muziek tussen 5 en 8 uur vertelde ze ons. Heerlijke biertjes en een super goede sfeer, dit houden we erin.

Daarna doken we de stad in en slenterende wat rond. Wat een gezelligheid, het was druk zeg niet normaal. Diverse vrijgezellen feestjes en gezellig mensen die een hapje kwamen eten, alles was vol, de zaken gaan goed gelukkig na een paar zware jaren.

Je zou niet zeggen dat het nu pas eind april is, het lijkt echt wel zomer qua weer en qua drukte.

De temperaturen waren ook in de avond geweldig, een stuk warmer dan bij ons. We besloten dat we een keertje wilden gaan eten bij de populaire Casa Lola, nou dat hebben we geweten we stonden 45 minuten voor de deur voordat we aan de beurt waren, maar we zijn er geweest.

Het was lekker maar ik ga dat nooit meer doen zolang wachten voor de deur voor een paar tapas. Dus heb je nog tips voor een ander lekker restaurant, dat niet zo’n toeristen trekker is laat maar weten, dan gaan we dat de volgende keer eens proberen. We komen snel genoeg weer een keer terug in Malaga. Rond middernacht waren we thuis op de hacienda, wat een fijne dag weer.