Tags

, , , , ,

Een schattig niet toeristisch dorpje aan een blauw meer zo zou ik Iznajar omschrijven, het meer is echter zo laag dat het bijna alleen maar een plas geworden is, het is echt zo erg dat op sommige plekken echt helemaal geen water meer ligt. Ik vind dat behoorlijk zorgelijk. Van alle dreigingen in de wereld is water gebrek wellicht wel het ergste, laat er deze winter maar goed wat regen vallen.

Bij het blauwe potten pleintje kon je mooi over de rand naar het dorpje kijken en het meer op de achtergrond zien liggen, nu zie je alleen maar land.

De patio zag er zoals altijd weer goed verzorgd uit en het is altijd leuk om onze gasten daar mee naar toe te nemen.

Het levert altijd prachtige foto’s op.

Bij het gemeentehuis stond de deur open en zo zagen we dat daar ook een mooi pleintje te bewonderen is, grappig al die jaren dat we er komen waren we daar nog nooit geweest, de blauwe kleur is flink vertegenwoordigt in Iznajar.

Een rondje om de kerk is ook altijd vaste prik, de mooie keitjes op de grond de leuke bogen, plantjes en bloementjes maken het echt sfeervol.

Ik ben weg van de gordijntjes die de Spaanse mensen voor hun deur hebben hangen, het hoort zo bij deze streek, zo lekker kneuterig.

Toen we weer thuis kwamen aan het einde van de dag gingen we een potje jeu de boules doen. Wat is dat toch een leuk spelletje. Doom en Paul willen er nu misschien ook wel 1 maken bij hun boerderij in Nederland vertelden ze. Dat horen we van iedereen die de ruimte heeft thuis, dat ga ik ook maken zeggen ze dan, leuk om iedereen zo op ideeën te brengen. Wij hebben het lekker simpel gemaakt van keien, het hoeft niet altijd ingewikkeld en duur te zijn.

Die avond gingen we eten bij één van onze favoriete restaurantjes in de buurt. Cortijo La Haza is een B&B maar heeft ook een uitstekend restaurant. Je moet wel van te voren reserveren en je krijgt dan een verrassings 3 gangen menu.

Het eten is daar altijd heerlijk en de plek is echt uniek. Het was de eerste avond na de zomer dat er binnen gegeten moest worden vertelde ze, het was net iets te koud om buiten te eten. Het diner begint pas om 21 uur in Spanje en dan is het natuurlijk ook al wat frisser, maar binnen is het wel zo knus. Wederom top gegeten. Thuis nog een afzakkertje want het was de bonte avond, zo noemen we altijd de laatste avond van onze gasten en dan gaan we lekker los haha.

.