In het nieuws hoor je nog steeds over de problemen die er op Schiphol zijn, de wachtrijen zijn enorm vanwege het personeelstekort, daarom hadden we geen flauw idee hoe laat we heen moesten gaan. Omdat we een vroege vlucht hadden wilden we zeker niet te vroeg gaan maar je wilt natuurlijk ook je vlucht niet missen. We besloten 2.5 uur van te voren te gaan. Uiteindelijk waren we al na 30 minuten door de security dus uiteindelijk veel te vroeg, maar 1 ding staat vast we gaan nu zeker naar Spanje.

We hadden een Qashqai gehuurd en deze zoefde in 50 minuten naar onze Hacienda. Ik was blij verrast vrijwel geen onkruid te zien. Op het land van de boer voor ons huis stonden koeien, paarden en geitjes. Heerlijk gelijk de rust om je heen van het platteland.

Even een rondje om het huis en door de kamers om te zien of alles er nog ok uitzag na het huurseizoen. Hier en daar was er wat kapot gegaan en moeten we nog wat kleine aanpassingen doen maar het viel mee, maar mijn grootste schrik kwam toen ik uit het raam keek, ik zag een straaltje water lopen over de aarde. Oh nee, we hebben een lek wist ik gelijk, dat wordt graven. Ik moest gelijk op dag 1 alweer onze Paco appen en vertellen dat er een lek zat under the figtree. De wortels hadden de slang aangetast. Snel bij het waterhuisje de hoofd kraan dicht gezet en wachten tot morgen de slang om de boom geleid wordt en er een nieuw metalen verbindingstukje tussen gezet wordt.

Pff wat toestand weer. Nu maar hopen dat we geen dikke water rekening krijgen.

Nu tijd voor een Manolootje dan maar, maar helaas de eerste keer is ook de laatste keer want ze gaan 3 weken op vakantie.

De crisis heeft ook behoorlijk toegeslagen in Spanje, dat was ook te merken bij Manolo, er wordt s’avonds geen tapas meer geserveerd, alleen nog maar door de weeks tussen de middag. Echt super jammer want dat vond ik juist zo leuk, s’avonds even aanschuiven voor 2 drankjes met een stuk of 5 kleine 1 persoons tapasjes. Nu moesten we een hele maaltijd bestellen, maar gelukkig een heerlijke kip brochette kun je krijgen voor slechts €14 en de wijntjes zijn maar €2.5. Dat zijn nog steeds goede prijzen als je het met Nederland vergelijkt. In Spanje is de elektra heel duur geworden, je hebt 3 tarieven waar je rekening mee moet houden.

laag= tussen middernacht en 8 uur s’ochtends en in het weekend
midden= tussen 8-10 en 14-18 en 22-24
hoog= tussen 10-14 en 18-22

Gas is ook rond de €20 per fles dat is zeker 7 euro duurder dan vorig jaar. Maar ik dacht te lezen dat er vanaf oktober wat verlaging zou komen dus volgende keer de lege flessen maar omwisselen.

Morgen een schema maken met wat we van plan zijn allemaal te gaan doen deze vakantie.