We doen ons ontbijt 2x per week buiten de deur vertelde ze bij B&B Little Dolce, we vinden het leuk als jullie de Italiaanse ervaring van het lekker buiten de deur ontbijten ervaren, net zoals de Italianen zelf graag doen. Omdat we om half 12 al een vlucht hadden, werd het een vroeg ontbijtje. Hoe levendig de stad gisteravond was hoe uitgestorven het nu was in de steegjes en straatjes.

In 10 minuten liepen we naar het aangewezen ontbijt restaurant, onderweg nog wat mooie kiekjes gemaakt.

Bij Doppiozero waren ze nog aan het opstarten, we zagen ze immers de avond ervoor nog laat aan het werk, dus dat zal niet meevallen.

De Italianen ontbijten graag buiten de deur maar wel karig, alleen een kopje koffie en een cornetto (croissant) of iets anders zoets zoals de pasticciotti. Wij kregen er nog wel een glaasje sap bij. Voor ons was dat voor nu voldoende na dit eet weekend maar normaal eten we wel wat meer bij het ontbijt en ook wat gezonder.

We deden de uitcheck en bedankte Joëlle en Fabienne (die hier tijdelijk voor 5 maanden werkte) voor hun gastvrijheid, deze B&B is zeker een aanrader, ruime nette kamers en op een toplocatie.

Thanks Chey voor deze geweldige trip in de hak van Italië maar nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar meer van dit land. Mijn ouders zijn al jaren fan en wilden er zelfs een aantal jaar geleden een huis kopen. Zij waren verliefd geworden op Toscane, maar die stap hebben ze nooit durven nemen. Grappig dat beide kinderen wel een buitenland avontuur zijn aangegaan maar beide in een ander land. Ons hebben ze nooit meegenomen naar Toscane anders hadden we daar misschien ook iets ondernomen, wie zal het zeggen.

Wij hebben wel de stap gezet om een tweede huis te kopen in Spanje en sinds 2012 zijn we eigenaar van Hacienda La Suerte. Wij verhuren ons huis slechts een paar weken in de zomer maanden. Mijn broer is echt geëmigreerd in 2016 naar Denemarken en is daar B&B Stilbjerg begonnen.

Ik denk wel dat mijn volgende Italië avontuur maar naar Toscane moet gaan en ontdekken waarom mijn ouders hier zo weg van waren. Puglia is zo goed bevallen dat het naar meer smaakt. Arrivederci Italia