Alweer onze laatste avond, wat hebben we veel gedaan in slechts een paar dagen en wat heeft Puglia ons hart veroverd. We hebben een huis in Zuid Spanje en daarom gaan we daar natuurlijk vaak heen, Andalusië is geweldig, maar hier in Puglia wil ik zeker een keer terug komen, al is het alleen maar voor de stad Lecce, het is een betoverde stad.

De sfeer is geweldig, zeer gemoedelijk en we voelden ons ook heel veilig hier, dat is wel zo belangrijk voor een moeder dochter uitje.

We hadden zin in een gezellige laatste avond met lekker eten. We liepen eerst nog even door de pittoreske straatjes op zoek naar een leuke plek om een aperitivo te drinken. We kwamen langs het prachtige open plein Piazza Sant’Oronzo daar ligt een Romeins amfitheater dat per toeval is ontdekt aan het begin van de 20e eeuw bij bouwwerkzaamheden. Het ziet er indrukwekkend uit.

Iets verder was een leuk straatje om wat te drinken, voorlopig onze laatste Aperol Spritz.

Daarna liepen we naar het restaurant wat Little Dolce had aangeraden en ook voor ons gereserveerd had.

La Bocca Bistrot Eat & More.

Bij dit restaurant serveren ze een pasta gerecht klaar gemaakt vanuit een kaaswiel, een gerecht dat vers aan tafel wordt gemaakt. Natuurlijk wilden we dat wel eens uit proberen, bereid op een echte Italiaanse manier. Het stond op de kaart als Tagliolino Cacio e Pepe.

Ik was bang dat het te kazig zou zijn dus ik bestelde Ravioli di Pappa al pomodoro, Formaggio erborinato e Caviale al Tartufo en we besloten de gerechten te delen, beide waren werkelijk verrukkelijk. Als afsluiter van de avond haalden we nog een ijsje bij de bekende ijssalon Tentazioni.

Toen we terug naar de B&B liepen voor onze laatste nacht, kwamen we toevallig langs het restaurantje waar morgen het ontbijt wordt geserveerd, dat ziet er leuk uit. Tot morgen, Buona notte.