We trokken een half uurtje verder het zuiden in naar het kust plaatsje Castro, de parel van de Salento streek. Het landschap onderweg is vrij vlak, je ziet hier geen trulli dakjes meer maar tussen de wijngaarden, olijfgaarden, vijgen en granaatappelbomen liggen vele Fattoria’s of Masseria’s dat zijn oude boerenforten met grote binnen plaatsen en een hoge muur eromheen. In Spanje heten die boerderijen Cortijo, Finca of Hacienda.

In deze Salento streek vind je vele wijngaarden, op zeker 100.000 hectare staan de druivenranken te pronken, meestal wordt er rode wijn (70%) van gemaakt, de bekendste druivenrassen zijn Negroamaro en Primitivo.

Er staan ook zeker 60 miljoen olijfbomen in Puglia, wist je dat 40% van de Italiaanse olijfolie uit deze streek komt.

We kwamen aan in Castro Marina, dat is niet alleen een badplaats die bekroond is met een blauwe vlag maar het is ook een vissersdorp. De kustlijn wordt bepaald door kliffen, inhammen en mooie baaien.

Je kan in Castro ervaren hoe het smaakt om een visje te eten dat net gevangen is. Nou en dat deden de Italianen volop dit weekend want wat was het druk zeg, geen parkeerplaats te vinden, overval auto’s langs de weg en na een paar rondjes gereden te hebben hadden we de auto maar 2,5 kilometer verder tussen de bosjes geparkeerd, aan het begin van dit dorpje. Het was nog steeds bloedheet en het viel niet mee die heuvelachtige weggetjes naar het strand te lopen. Maar toen we aankwamen bij een restaurant met de naam View waren we aangenaam verrast.

Wat een view hier zeg, restaurant naam perfect gekozen.

We hebben gehoord dat de Italianen hun strandkeuze laten afhangen van de wind, komt deze uit het westen dan kiezen ze de Adriatische kust en komt hij uit het oosten of noorden dan kiezen ze voor de ionische kust. Dat kan dus ook de reden van de drukte zijn, de wind stond goed voor deze kant.

Ondanks we wat laat waren voor de lunch lukte het ons gelukkig wel om nog een tafeltje te krijgen.

Tot onze verbazing konden we hier ook sushi eten en laat dat nu echt aan ons besteed zijn. We zagen dat het vers gemaakt werd. Het smaakte top.

Als toetje een tiramisu, ook huis gemaakt, ja dat moet je natuurlijk ook proeven als je in Italië bent.

Wat een super plek, echt voor herhaling vatbaar. Maar dat wordt helaas niet deze vakantie, daar hebben we geen tijd meer voor.

We gingen als laatste weg en kwamen erachter dat je hier gratis kan parkeren als je hier een gast bent, hadden we dat maar geweten, nu moesten we nog een stuk terug lopen naar de auto en het was nog steeds hot, hot!