Op slechts 10 minuten met de auto van Otranto bevind je je in een prachtig natuurgebied.

Om te parkeren moet je €5 betalen, daar slaan ze een beetje een slaatje uit, want je bent er maar even, je kan ook eventueel doorlopen naar het strand maar de meeste mensen komen hier om het meest kleurrijke plekje in de natuur te zien van Puglia.

De grond bij Cava di Bauxite is fel terracotta van kleur en het water heeft een variatie in kleuren afhankelijk van welke plek je staat. Het water is licht blauw, groen of blauwgroen en het heeft een prachtige gloed.

Het is van oorsprong een oude mijn, in de jaren 40 tot 70 is het actief gebruikt om bauxiet te winnen. Je kan het meer rond wandelen in 20 minuten maar voor ons was dat vandaag echt te warm.

Er leven hier verschillende dieren en er staan diverse bomen en struiken. Er stonden ook weer overal cactusvijgen. Ik ga de volgende keer als ik in Spanje ben op zoek naar een stekje want ik wil deze plant beslist nu in onze tuin hebben, ik vind hem prachtig en het schijnt ook nog eens eetbaar te zijn. De vruchten daar kun je jam van maken en de bladeren zijn als groente te eten, ze smaken zoet zuur en er zitten heel veel goede voedingstoffen in oa calcium, ijzer, magnesium en vitamine C. Er wordt ook wel gezegd dat ze goed zijn tegen maagzweren en dat ze veel antioxidanten bevatten en ook nog eens goed voor de lijn zijn. Nou dat laatste klinkt mij natuurlijk helemaal goed in de oren. In Mexico worden ze veel gebruikt in gerechten dus Chey zit goed over een paar weken als ze weer naar haar vriendje gaat.