Het ontbijt was op het dakterras, daar vanaf kijk je uit over de daken van de stad.

Er stond een grote lange tafel waar alle gasten van de 4 kamers samen komen om te ontbijten. Naast ons sliep er in de B&B nog een jong stel van mid 20 en ouders met 2 volwassen kinderen. Bij het goed verzorgde ontbijt kregen we oa een zalige Italiaanse dulce, een pasticciotti, dat is een ovaal mini zanddeegtaartje gevuld met banketbakkers room. Verrukkelijk!

We zaten gezellig te kletsen met de mede gasten, we spraken allemaal de zelfde taal, de meeste gasten die hier komen zijn ook Nederlands. Het ziet er gezellig uit op het dakterras, er staan vele grote groene flessen dat zijn Damigiane, ooit werden die gebruikt om wijn, water of olijfolie mee te vervoeren of te bewaren. Er werden vaak gevlochten manden omheen gedaan ter bescherming. Tegenwoordig worden ze als decoratie gebruikt, super leuk vind ik ze.

Na het ontbijt reden we naar Otranto, dat is een klein dorpje aan de zuidkust van de regio Puglia. Het kasteel ligt bij de entree van het historische deel van het dorp.

De versie van dit imposante kasteel die je nu ziet, is gebouwd op de restanten van oudere forten. Daarnaast is er een haventje met mooie plezier jachten. Eigenlijk ligt het dorpje hemelsbreed niet zo ver weg van Albanië namelijk 160 km en Corfu (Griekenland )135 km.

Achter de hoge stadswal vind je een stukje beton waar mensen op zonnen.

Er is ook een klein strandje en natuurlijk wilde mijn dochter even een duik nemen in de Adriatische zee.

Ik had niet eens mijn badpak bij me, niet aan gedacht, maar gelukkig was er door de hoge muur een stukje schaduw zo kon ik dus lekker zitten in het zand terwijl Chey een duik nam.

Naast nog wat historische panden met Romeinse invloeden waren er ook veel winkeltjes met wat spulletjes voor het strand en souvenirs.

Er waren ook veel boetiekjes waar ze leuke zomerse jurken verkochten. Toen ik er 1 zag in een kindermaatje kon ik het natuurlijk niet laten er 1 te kopen voor Fallon, ze moet nog even een jaartje wachten om hem aan te kunnen maar dan kan ze ook als een beachgirl flaneren.