Tags

, , , ,

We kregen een straatnaam op in Lecce waar we gratis konden parkeren en daar vandaan was het maar een kleine 10 minuten lopen naar B&B Little Dolce. Jaren geleden had ik een uitzending over deze B&B gezien en sindsdien is deze in mijn hoofd blijven spoken. Het leek me erg leuk om te zien wat ze ervan gemaakt hebben en de barokke stad Lecce zag er ook prachtig uit die wilde ik ook wel eens keer gaan ontdekken.

Eigenlijk kon ik me verder niet zoveel meer herinneren van die aflevering het was zeker 8 jaar geleden uitgezonden, zou het net zo leuk zijn als in mijn gedachte?

We traden het historische pand binnen door een klein deurtje verstopt in de grote deur en moesten de statige trap omhoog.

We sliepen in de romantic room. Jeetje wat een prachtige kamer en zo groot, een aparte zitkamer en slaapkamer, heel klassiek maar toch modern.

We voelde ons er direct thuis.

We kregen een welkomst drankje met een schaaltje taralli’s, er werd ons verteld waar de leukste plekjes van de stad zich bevinden en we kregen een documentje toegestuurd met leuke routes om de omgeving te verkennen. Perfect verzorgd dus.

We besloten om meteen maar even door te stad te gaan zwalken en een aperitivo te gaan drinken zoals de Italianen dat ook zelf doen als opwarmer voor het late Italiaanse cena (diner), op dit tijdstip krijg je er wat kleine zoute hapjes van het huis bij.

Na even gezellig gezeten te hebben en de sfeer geproefd te hebben waren we al helemaal om, het is super leuk hier. Even snel weer terug naar de B&B om een douche te nemen want het was nog steeds bloedje heet, we waren helemaal klam.

Rond 9 weer de stad in, Lecce was nu nog meer gaan leven, waar rond 5 de deuren van sommige restaurantjes nog dicht waren was nu alles open en iedereen had zijn tafeltjes en stoeltjes buiten gezet, wat een kei leuke levendige stad is dit zeg. Wat ook fijn is dat er geen auto’s rijden in het centrum.

Deze avond kozen we voor pizzeria Ciro il Pizzaiolo, want een echte Italiaanse pizza hadden we nog niet gehad sinds we in Italië waren. Het was een echte Italiaanse ervaring, de lekkerste pizza voor €6 op een papieren bordje en wijn drinken uit een plastic glaasje met prachtig uitzicht. Het was echt, eat like the locals die hier trouwens in de rij wachten om aan de beurt te zijn zo populair is dit plekje.

Lecce is net een openluchtmuseum met haar prachtige gebouwen, kerkjes en pleinen.

We hoorden muziek bij Basilica di Santa Croce, dat is een imposante sprookjesachtige kerk in barokstijl, rijkelijk versierd, wat een artistieke schoonheid!

We besloten net als vele andere op de trap te gaan zitten en te luisteren naar een straat artieste die met een mooie heldere stem moderne liedjes stond te zingen, de akoestiek was prachtig.

Wat een magische avond, ik zou hier zo weken kunnen blijven, La Dolce Vita.

Als je de aflevering van ik Vertrek wilt terug kijken zoek dan op npo+ naar Seizoen 13 aflevering 2 en er is ook nog een uitzending geweest Hoe gaat het nu met ? Seizoen 2017 aflevering 7.