Tags

, ,

Zo fijn dat je elke keer maar een klein stukje hoeft te rijden en je weer in een snoezig stadje of dorpje terecht komt. Als ik Italië toch even met Spanje mag vergelijken vind ik de wegen wel echt slecht hoor hier, veel scheuren en gaten in de weg en er ligt ook heel veel afval langs de kant vind ik, zo zonde, in Spanje hebben ze dat Europese subsidie geld toch beter geïnvesteerd in het wegennet. Maar voor de rest heeft Italië me echt positief verrast, werkelijk overal onderweg zie je leuke originele stenen muurtjes opgebouwd uit keien in de kleuren grijs, beige of zalm, ik ben ook verbaasd over de vele cactusvijgen die er langs de weg staan, in Spanje zie je er wel een paar maar hier echt mega veel en heel groot.

De straatjes staan er ook vol mee, het staat zo leuk tegen die witte muurtjes.

De straatjes in de dorpjes zijn echt heel verzorgd, alles is keurig geverfd en de plantjes en bloementjes maken het sfeervol.

Het dorpje Locorotondo doet zijn naam eer aan, het loopt namelijk helemaal rond. Het dorpje is niet al te toeristisch en toch vind je er super leuke mooi ingerichte restaurantjes, je zit knus binnen of je zit gewoon buiten in de smalle steeg te eten.

Het kan allemaal hier, heel gemoedelijk.

Zalig vind ik het om in alle rust de doorkijkjes te bekijken.

We besloten te gaan eten bij restaurant Osteria Il Rosone, dit is echt een aanrader.

Buiten zat het vol maar binnen zaten we ook erg sfeervol, daar kunnen die Spanjaarden wel van leren want in Spanje zit je vaak naast de vrieskist te eten, onder de tl buis, aan een tafeltje zonder tafelkleedje en op ongemakkelijke plastic stoeltjes, dat was hier wel anders. Natuurlijk kozen we voor een heerlijke rode wijn erbij uit de streek. Ja goed gekeurd hoor!

We begonnen met een echt Italiaans kaasplankje vooraf.

Als hoofdgerecht zalige volkoren Fusillone met vis, we hebben beide gerechten wel gedeeld hoor want ondanks onze 16000 stappen per dag die we lopen, willen we niet dicht groeien en dat gaat zomaar hier met al dat lekkere eten. Nu weer onderweg naar onze B&B dat wordt 1 uur en 15 minuten rijden.