Tags

, ,

Ontbijten met een uitzicht op de zee is altijd super ontspannend maar toch is het weer tijd om verder te reizen naar andere leuke plekjes in Puglia. We houden het nog even bij een ander kustplaatsje op slechts 15 minuten rijden. We kwamen aan bij het plaatsje Monopoli, dit plaatsje heeft niks met het spel te maken maar door zo’n naam onthoudt je het wel goed.

Laat je weer niet afleiden door de minder appetijtelijke buitenwijken want eenmaal in het oude centrum wordt je weer verrast. Het viel ons op dat er allemaal lichtkunstwerken waren aangebracht, bij navraag hoorden we dat het voor het feest van 27 augustus is maar dan zijn we er niet meer dus de verlichting aan zullen we helaas niet zien, toch jammer want het schijnt spectaculair te zijn met lichtjes in alle kleuren van de regenboog.

Het is weer heerlijk slenteren door de smalle straatjes van deze fotogenieke stad.

Er staan vele mooie oude kerken en gebouwen.

In het haventje liggen leuke blauwe bootjes die daar niet voor de sier liggen maar echt in gebruik zijn, het doet romantisch aan.

Overal in de straatjes zie je van die grote cactussen met rode vruchten als decoratie staan. Ze knippen ze zelfs af maken er een gaatje in en hangen het aan de muur.

Het schijnt dat er mooie zandstranden te vinden zijn rondom dit plaatsje, maar direct aan de stadsmuur liggen alleen grote rotsblokken en een klein stukje zand waar de Italianen hun verkoeling proberen te vinden, het was zonnige Mediterrane dag minstens 37 graden dus iedereen wilde het water in.

Eigenlijk is het veel te warm om door een stadje te lopen dat doen dus alleen die gekke toeristen zoals wij.

Het is autovrij maar je ziet wel veel Piaggio Calessino’s die mensen rondrijden of door de smalle steegjes crossen om restaurantjes van hun voorraad te voorzien.

Scootertjes zie je er ook, handig om door de steegjes te rijden als daar toch geen auto mag rijden.

Er waren weinig schaduw plekjes te vinden in het stadje, gelukkig vonden we nog een leuk plekje aan het water om een glaasje bruisend water te drinken, dat was echt wel even nodig met deze hitte.

Je ziet ook iedereen met hoedjes op lopen, ze hangen zelfs in de straat als versiering. Leuk dat we hier geweest zijn want dit is een stadje wat beslist de moeite waard is om te bezoeken. Nu weer verder rijden naar een ander dorpje om daar te gaan lunchen.