Tags

, , ,

Onze overnachtings plek ligt in Polignano, dit stadje staat bekend om het klifduiken, wat hier vanaf de zeker 20 meter hoge rotsen veel gedaan wordt. Ons 4 sterren hotel, Covo dei Saraceni ligt 50 meter van Lama Monachile Beach, een piep klein strandje ingesloten tussen twee rotswanden, het strandje is de meest fotogenieke plek aan de kust van Puglia zeggen ze.

Als er niemand ligt op het strand ziet het er zeker mooi uit maar nu zie je hier een menselijke mierenhoop, waar ze zin in hebben, hutjemutje op het strand!

Er liggen ook vele bootjes in het water naast de rotsen en daar vanaf duiken ze in het kristal heldere water om te zwemmen.

Natuurlijk komt iedereen hier ook om te kijken naar de waaghalzen die vanaf de rotsen springen dat gaat gepaard onder luid gejoel.

Het prachtige historisch centrum is een oude burcht, eerst ga je over een brug, wat je een beetje aan de brug in Ronda doet denken (Spanje) en dan loop je door een boog naar het hart van het centrum.

Met haar vele geplaveide straatjes is het stadje rijk aan cultuur en geschiedenis.

Het was er lekker levendig met voornamelijk Italiaanse toeristen.

Er zijn genoeg plekjes aan de zijkanten waar je kan kijken naar de kliffen en grotten en dat wordt dan ook door vele mensen gedaan.

De beroemdste plek is uitkijken op de Palazzesse grot daar is een hotel gebouwd op de rosten en je kan er ook dineren. Het bijzondere is dat je vanuit dit restaurant zo uitkijkt over de Adriatische Zee, dit idyllische plekje had ik al diverse keren gezien op insta. (Daar is onderstaande foto ook vanaf gehaald.)

Het leek ons wel wat om hier te gaan eten maar een diner bleek €195 pp te kosten en dat was toch wel een tandje teveel voor ons ha ha. Een nachtje in het bijbehorende hotel is al helemaal niet te betalen dat gaat vanaf €800.

Ons hotel, wat in mijn ogen ook best aan de prijs is, had ook een restaurant aan het water bovenop de rotsen en daar konden we ook heerlijk dineren en genieten van het prachtige uitzicht over de kliffen met de huisjes er bovenop. By day and by night beide een prachtig uitzicht.

We kozen bij ons diner voor een vers gevangen visje, deze was uiterst smakelijk. Ondanks dat het hotel wel wat duurder was dan dat we normaal boeken was dit echt een unieke belevenis.

Jeetje wat een dag 3 stadjes bezocht op 1 dag, wat hebben we al veel gedaan. Morgen weer nieuwe avonturen, heb er zin in.