Tags

, , , , , , , , , , ,

Na de aankoop van ons huis leek het me het beste om ons huis zo snel mogelijk op te gaan knappen zodat wij en de familie er lekker van konden gaan genieten.

Dat zorgde er wel voor dat we de eerste vakanties altijd heel druk bezig waren en veel geld kwijt waren aan werklui voor de klusje die we niet zelf konden uitvoeren.

Het lukt ons zelf om een stuk of 4x per jaar heen te gaan voor een paar weekjes, verder zit de familie er regelmatig in en dan houden we nog een paar weekjes over. Het is toch zonde dacht ik als wij er niet zijn dat het leeg staat daarom vond ik het een mooi idee om ons huis te gaan delen met gasten en ze op die manier te laten mee genieten van dit unieke plekje.

Het kleine beetje geld wat we ermee verdienen (na aftrek van de belasting en andere kosten) stoppen we dan terug in het huis om het nog mooier te maken.

In mijn ogen vragen we een hele schappelijke prijs voor een huis met 6 slaapkamers en 4 badkamers. Zeker als je het geld deelt door de aantal personen dat er in het huis past, dan zit je zalig vakantie te vieren op een unieke paradijselijke plek. Je hebt veel meer ruimte en privacy dan bij een hotel maar je betaald vele euro’s pp minder.

Maar mijn ervaring is dat het voor mensen vaak nooit genoeg is, niet te goedkoop genoeg en niet luxe genoeg. Het lijkt wel of de mensen in de loop der jaren steeds meer gaan zeuren en klagen en verwachten dat je een soort clubmed ressort bent met alle faciliteiten inclusief, tevens verwachten ze een permanente service, ze denken dat ze je voor elk wissewasje kunnen appen en dat nog eens op elk moment van de dag. Ze willen een huis huren op het platteland maar willen de comfort van een stad.

Soms vraag ik mezelf af of de stress die het verhuren oplevert het wel waard is, het zijn immers maar een paar centen die je eraan overhoud.

Maar gelukkig zijn er ook gasten die wel echt blij zijn en het wel echt enorm waarderen en daar doe ik het dan nog voor want als gasten mij schrijven enorm genoten te hebben en het de mooiste vakantie ooit was en het zo weer zouden huren, denk ja voor hun blijf ik mijn huis openstellen, zij hebben plezier gehad en dat voelt fijn.

Zelf geniet ik altijd enorm als ik bij Hacienda la Suerte ben, ik houd van de rust en de ruimte, prachtig vind ik de vele bomen in de tuin en het groene uitzicht. Ik wordt rustig van de geluiden, ik ontspan van het heerlijke weer, ik voel me op mijn gemak door de inrichting van de plek en nog zo veel meer.

Dat er dan wel eens geen internet bereik is, of dat je soms geen tv kan kijken ivm trage verbinding, dat het warme of koude water wel eens wat langer duurt voordat het de douche bereikt heeft, dat er soms wat mieren, vliegen of wespen zijn, dat het in de zomer te warm is als er weer eens een hittegolfje is, dat neem ik allemaal voor lief, dat hoort er gewoon bij, zeker op het platteland in de zomer.

Omdat je te maken hebt met gebruiksvoorwerpen gaat er natuurlijk wel eens wat stuk en het laten repareren in Spanje kan gewoon wel eens wat langer duren, de mensen hier hebben nu eenmaal een manana cultuur, het komt ooit wel goed. Het zijn allemaal maar bijzaken en totaal niet belangrijk in mijn ogen. Maar je wilt niet weten hoe mensen daarover en nog meer kleine dingen kunnen klagen.

Ik denk dan je huurt een huis midden in de natuur in het binnenland van Spanje, wat had je dan in gedachten.

Wat ik vervelend vind is dat mensen denken, ik ben op vakantie, ik heb ervoor betaald dus ik ga niet zuinig om met andermans spullen en verwachten dat als ze zelf iets stuk maken we direct in de houding springen om iets nieuws daarvoor aan te schaffen. Hoe vaak hebben we al niet een nieuw broodrooster, een nieuwe stofzuiger of een nieuwe parasol moeten kopen, ze hebben het nooit zelf kapot gemaakt zeggen ze, het was al zo.

Dan niet te spreken over het zoveelste koffiezet apparaat wat we opnieuw hebben moeten aanschaffen, als er een nieuwe gekocht is dan ook nog eens klagen dat het een ouderwetse filterkoffie is en niet eens een super de luxe koffiemachine van een duur merk, mensen waar hebben we het over. Je betaald maar €20 pp per dag (bij een verblijf met 12 personen), houd eens op met klagen en ga genieten.

Zal het de tijd zijn waarin we leven dat mensen steeds minder genieten van alles wat ze hebben en altijd wat te zeuren hebben. Ik zag laatst een programma, (wat ik zeer aanraad om te kijken) dat heet tussen de Amerika’s, daar werd aan mensen in Costa Rica, die het vele malen minder goed dan wij hebben, gevraagd wat voor een cijfer geef jij je leven, ze gaven bijna allemaal een 9 of een 10, ik vond dat zowel prachtig als ontroerend om te zien.

Ik vrees als ik dat hier aan iemand willekeurig vraag dat dat cijfer lang niet zo hoog is. Wij wonen in 1 van de rijkste landen van de wereld, dat cijfer zou toch super hoog moeten zijn.

Denk jij eens na wat geef jij jezelf en als je jezelf een laag cijfer geeft raad ik je aan, ga even relativeren want geluk zit in hele kleine dingen. Voor mij zeker!