Schilderen in Spanje klinkt alsof het gaat om een creatieve vakantie. Je denkt dan gelijk aan een mooi plekje, waar je je schildersezel neerzet en aan de slag gaat om het na te schilderen. Het lijkt me zeker leuk omdat ook eens te ervaren, het landschap bij ons in de omgeving is prachtig en er zijn nog zoveel andere mooie dingen om vast te leggen. Genoeg plekjes om inspiratie te krijgen.

Neem nou het blauwe potten straatje in Iznajar, daar zou ik wel eens schilderworkshop willen hebben, het lijkt me echt heel leuk om zo’n plekje na te kunnen schilderen. Helaas heb ik niet zoveel talent dus of ik echt een mooi schilderijtje zou kunnen maken betwijfel ik, maar het staat zeker op mijn wishlist om een keer uit te proberen.

Schilderen in Spanje betekend helaas voor ons op het moment iets wat minder romantisch is. Want wanneer je namelijk een tweede huis hebt in het buitenland, heb je altijd een werkvakantie, er zijn genoeg klusjes te doen. Muurtjes verven is een terugkomend iets, sommige muurtjes moeten zelfs elk jaar, door de temperatuurschommelingen hebben ze veel te verduren. Goede verf en regelmatig verven is daarom een must om het huis te beschermen tegen de extreme hitte, uv straling, vocht en zout.

Dit keer hebben Les en ik er zelf helemaal niks voor hoeven te doen, mijn mama heeft vele muurtjes weer mooi wit gemaakt, wat een topper toch, op haar 76 ste nog lekker actief. De rest is door een schilder gedaan die we getipt kregen van Tatienne en Joost B&B Valle de Oro. Razend snel hebben twee man ons huis en het bijgebouw geverfd en omdat het zo warm was begonnen ze s’ochtends om 5 uur al en gingen ze 9 uur achter elkaar door. Wat een toewijding. Echt keurig gewerkt ook vertelden mijn ouders.

Na de Sahara regen van het voorjaar moest het ook echt gebeuren. Het is geweldig om weer een fris geschilderd huis te zien, het ziet er nu weer zo mooi uit. Op het moment zien we het alleen nog maar op de foto’s en dan worden we al helemaal blij, maar heel snel kunnen we het ook in het echt bewonderen, we zijn al aan het aftellen. Mijn vader heeft het washok, het ketelhok en de garage helemaal opgeruimd, dus ik kijk er ook naar uit dat te zien, er is heel wat weggegooid en alleen de goede spulletjes blijven over. Heerlijk dat daar de bezem door heen is gegaan, het was echt nodig.

We hoeven echter niet bang te zijn dat we nu niks meer hoeven te doen, want de tuin staat nog vol met onkruid. Er is en blijft echt altijd wat te doen bij Hacienda la Suerte.