Het is warm in Spanje zeer warm, het weer is altijd wel goed deze periode maar nu is het extreem warm voor de tijd van het jaar, er is op het moment een ola de calor (hittegolf). Gelukkig is het zwembad op tijd gevoegd en weer gevuld met water, zonder kun je nu niet. Zelfs mijn papa ligt regelmatig in het zwembad, nou dat doet hij echt alleen als het bloedje heet is.

De verf droogt onder je kwast vandaan, het onkruid blijft maar groeien maar de oleanders beginnen uit te komen en we hebben er wel 50 in onze tuin dus dat gaat een mooie bloemenzee worden.

Mei is over het algemeen een fantastische maand om naar Spanje te gaan, alleen al om de mooie natuur te bewonderen maar er zijn ook genoeg festiviteiten te beleven. De Spaanse jurken worden weer uit de kast gehaald en de prachtigste dansen zijn te zien, zelfs in de kleinste dorpjes.

Als het te warm is ga je overdag niet rondlopen in een stadje of dorpje maar zoek je een mooi restaurantje om te lunchen met een goede airco. Zo is het altijd een mooie rit om naar Alfarnatejo te rijden en te eten bij los Pirineos.

Met een tussenstop in Villanueva del Trabuco om te kijken naar de 100 caños. Ondanks de warmte kwam er verrassend genoeg wel water uit de bergen uit de 100 pijpjes zagen mijn ouders toen ze met hun vrienden daar naar toe gingen.

In Nederland is het weer wisselend in de maand mei, regelmatig zien we de zon maar ook hebben we flinke buien gehad. Zo lekker dat we hier dichtbij het strand wonen, als je de zon ziet doorkomen na een regenbuitje haast je je gewoon naar het strand en pak je even een plekje op het terras aan de zee met je dochter. Zo gezellig!