Ik ben geen croissantjes type maar die in Sy bij hotel la Ferme zijn werkelijk verrukkelijk. De klok was een uur terug gegaan dus we zaten vroeg aan ons ontbijt om half 9 al omdat het voor ons gevoel natuurlijk een uurtje later was. We hadden daardoor de hele dag nog voor ons.

We hebben het heerlijk gehad in België, zo’n mooi plekje zo dichtbij, slechts 3 en half uur. We gaan hier zeker nog veel vaker komen, dit plekje hoort gewoon bij ons leven.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Au revoir, à bientôt.

We hadden nog een lange reis terug voor de boeg en we besloten in Limburg een tussenstop te maken. Ik had kaarten bij de postcode loterij gewonnen en daarmee kon ik een kasteelbezoek kiezen. We besloten deze bij kasteel Hoensbroek in te wisselen. Een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Nederland, Les en zijn zus waren hier vroeger al een keertje als kind geweest maar ze konden zich niet meer herinneren hoe het eruit zag.

Het is een echt sprookjes kasteel (uit 1360) met een grote slotgracht eromheen, het kasteel telt 40 kamers.

Elke kamer was anders, we ontdekten alles over de architectuur, de ridders, graven en markiezen die het kasteel hebben bewoond.

Vooral de haarden in alle kamers vonden we mooi. Echt heel leuk om te zien hoe het vroeger allemaal geweest is, toch een stukje geschiedenis.

Het kasteel werd natuurlijk door een echte ridder bewaakt, want wanneer er een bandiet wordt gesignaleerd wordt deze natuurlijk gevangen gezet.

Na nog een echte Limburgse vlaai gegeten te hebben op het kasteel terras was het nu echt tijd om naar huis te gaan. Wat een leuk weekend hebben we gehad, het was een geslaagd verjaardag cadeau en met lachende kopjes zetten we de dames weer af bij hun eigen paleisje in de randstad.