Na het bezoek aan de brouwerij reden we naar onze overnachtingsplek welke zorgvuldig door mij was uitgezocht. Inmiddels begon het flink te regenen. Via een lange oprijlaan met vele bomen bereikten we de traditionele Ardense boerderij van Domaine De L’Alu.

De oorspronkelijke boerderij met landgoed dateert uit 1864 en tot 1993 was het nog volop in exploitatie als pachtboerderij en behoorde het met in totaal 90 hectare weiland en 120 stuks melkvee tot één van de grotere boerderijen in de Ardennen.

De gebouwen waren in zeer slechte staat en nauwelijks nog bewoonbaar, in 1993 kochten de huidige eigenaren het en knapten het op en maakte er 8 vakantie appartementen in bestemd voor 2 tot 6 pers en 1 vakantiewoning voor 8 pers. Er werd ook nog een welness bij gemaakt en een verwarmd zwembad. Een behoorlijk groot complex dus.

Ik had deze plek gekozen omdat het er zo mooi uitzag op de plaatjes maar ook omdat het me fijner leek om in een appartement te slapen onze eerste nacht. We hebben daarin een eigen keukentje en een grote huiskamer en meerdere slaapkamers. We hadden zelf sushi van huis meegenomen en aan de grote tafel aten we dat op. Van het huis kregen we een fles rode wijn en we speelden een paar spelletjes skip-bo met elkaar en gingen op tijd naar bed, we wilden uitgerust zijn voor de volgende dag.

Ik had ook van huis ontbijt spulletjes meegenomen en een lekker eitje werd er gebakken in het keukentje en daarna was het tijd om naar SY te gaan, onze favo bestemming in België.