We hadden hier lang naar uitgekeken, het feestweekend in Spanje met (bijna) de hele familie. Mijn oudste neef Bob die ook een huis heeft in Spanje was ook van de partij met zijn vrouw.

In totaal waren we met 14 man en werd er een feestje gebouwd op 9 oktober 2021 tere ere van 55 jaar getrouwd en 75 jaar van mijn ouders.

Tafels werden aan elkaar geschoven, bankjes en stoelen verplaatst.

De tafel werd mooi gedekt. Prachtige kandelaars, een mooi wit tafellaken, mooie servetten, leuke bloemen vaasjes en olijvenpotjes werden als decoratie op tafel gezet. Het zag er prachtig uit.

Slingers erboven, foto’s van het feestpaar werden overal opgehangen. De ballonnen werden opgeblazen en laat het feest maar beginnen.

De band kwam om 2 uur en met 4 man speelden ze de sterren van de hemel. Wat geweldig om echte Spaanse live muziek bij de hacienda te hebben.

Mijn ouders straalden, hier hadden ze al die tijd naar toegeleefd.

Mijn moeder had bedacht dat er allemaal kleine hapjes geserveerd moesten worden en ze had de voorbereidingen met een beetje hulp helemaal zelf gedaan. Gelukkig kregen Chey en ik haar zover dat ze bleef zitten aan tafel en dat wij de laatste hand aan de hapjes zouden doen en het gingen uit serveren, want eigenlijk had ze dat zelf ook nog willen doen. Maar gelukkig bleef ze zitten en zat ze samen met mijn vader volop te genieten van alle gezelligheid om hun heen.

Zowel ik als Ramon deden een kleine speech.

We bedankten ze dat ze zulke fantastische ouders zijn en dat ze ons zoveel liefde en warmte geven, er werden weer wat traantjes weggepinkt.

E werd geproost en er werd gedanst en vooral heel erg lekker gegeten.

Wat een geweldige dag, iedereen zat te genieten onder het genot van een drankje en een hapje en goed gezelschap!

De hele familie, broers, zussen, neefjes en nichtjes, eigen kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind hebben een felicitatie gemaakt op papier, ieder op zijn eigen manier, de één had een gedicht, de ander een verhaal en weer een ander een fotocollage maar ieder had het uit zijn hart gedaan, het is verzameld en door Esther in een prachtig magazine gezet en dat werd gepresenteerd aan mijn ouders. Ze waren er stil van, wat had iedereen zijn best gedaan en wat een mooie woorden. wederom kwamen de waterlanders tevoorschijn.

Dit was ons menu, van bijna alle gerechtjes is een foto gemaakt. We begonnen met een waslijntje van verschillende kalkoen hammetjes

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 1-was.jpg

Toen een advocado zalm taartje

Russische salade

Truffel Paddestoelen

Kerrie mosseltjes

Komkommersoepje

Gevuld eitje

Saté stokje

bbq kip

citroenijs met bubbels en vodka

Kabeljauw pesto

Kip burgertje met tomatensaus

Paella mixta

Als laatste een lava cakeje met vanille-ijs met een glaasje Pedro Ximenez. Er was beslag voor nog meer rondjes en ja je geloofd het niet er waren mensen bij die nog steeds een gaatje hadden en er werden daarna nog 2 extra rondjes in de oven gedaan door Chey. Ximenez flesje ging ook op trouwens.

Het feest ging door tot de late uurtjes, we hebben heerlijk de hele avond buiten kunnen zitten en dat op 9 oktober, wat hebben we het toch geboft met het weer, het was een onvergetelijke dag.