Toen we het huis kochten 9.5 jaar geleden waren we niet perse op zoek naar een huis met een bepaald aantal slaapkamers. We waren gewoon verliefd geworden op de charme van het huis, de speelse indeling en de plek, zo prettig rustig in de natuur maar ook dichtbij de uitvalswegen.

Wanneer je voor het eerst binnenkomt voel je je direct op je gemak. Liefelijk, speels, niet al te grote ruimtes maar oergezellig, zo’n huis waar je je direct thuis voelt.

Ik heb geprobeerd elke kamer een eigen stijl te geven. Elke kamer is uniek en met zorg en aandacht ingericht.

Kamer 1 is te bereiken als je door een deur in de huiskamer naar boven loopt. Grote traptreden zorgen ervoor dat je de grootste slaapkamer van het huis bereikt. Mooie witte balken, romantisch ingericht, met zachte kleuren. Men noemt het ook wel de love room. De kamer heeft vanuit je slaapplekje mooi uitzicht op het zwembad en de prachtige omgeving. Er is ook een aansluitende badkamer.

Kamer 2 is één van de kamers die naast de huiskamer liggen, Moorse invloeden zijn duidelijk zichtbaar, deze en de naastgelegen kamer 3 zijn lekker koel in de zomer en door het raam zie je de druiventrossen hangen. Samen met kamer 3 deel je de badkamer.

Kamer 3 heeft Granada als thema. De prachtige stad die slechts 50 minuten bij ons huis vandaan ligt en waar het Alhambra ligt te pronken op de heuvel boven de stad, oude prenten en foto’s van nu sieren de kamer. De twee bedden staan nu naast elkaar geschoven maar je kunt ze ook apart van elkaar schuiven.

Kamer 4 ligt in het andere gedeelte van het huis en is de slaapkamer waar we zelf altijd slapen, het thema is het boeddhisme. Geloof in de intrinsieke goedheid van jezelf en van ieder wezen. Deze kamer geeft je innerlijke rust, acceptatie en balans. De badkamer ligt grenzend aan de slaapkamer.

Kamer 5 ligt boven en is een knusse slaapkamer met een mooie wastafel, de badkamer ligt beneden en deel je met kamer 6. Prachtige balken sieren het plafond zoals je dat veel ziet in Spaanse huizen. De gekko’s aan de muur vertellen je dat deze schattige beestjes hier in Spanje een veelvoorkomende diertje zijn.

Kamer 6 is de kamer die mijn ouders hebben ingericht, met het gevoel van een stukje thuis en een stukje Spanje, het heeft een aansluitende zitkamer om lekker relaxt een boekje te lezen voordat je gaat slapen. De muren zijn goed geïsoleerd maar omdat het boven ligt is een fan wel fijn in de zomer. Er is ook een wastafel met een prachtige waskom, dat was de eerste aankoop die we deden voor ons huis. Verder deel je de badkamer die beneden ligt met kamer 5, maar dit is wel een hele grote badkamer met bad.

Welke kamer je ook kiest, je zult er heerlijk slapen, dat hoor ik namelijk van iedereen, thuis heb ik nog nooit zolang en lekker geslapen als hier, zeggen ze dan! Wat een prachtig compliment!