Het huidige oranje reisadvies zou duren tot 15 mei en daarna was het nog onbekend. Ik wilde zo graag weer naar ons huis toegaan maar dan wel pas na mijn moeder haar 75 ste verjaardag op 15 mei, dus zonder te weten hoe het advies zou zijn na 15 mei had ik toch maar de stoute schoenen aangetrokken en een vlucht geboekt naar Spanje voor 16 mei samen met Chey. Eindelijk na maanden gewacht te hebben, weer naar Spanje toegaan, wat een zalig idee. Les en zijn zus komen een weekje later.

We moesten wel een aantal maatregelen nemen om Spanje binnen te komen, bv een PCR test laten doen bij een commercieel bedrijf, kassa €100 pp en de app Spth downloaden en daar ook gegevens op invullen zodat je een qr code krijgt die getoond moet worden op de luchthaven in Spanje. Ik moest ook al voor de terugvlucht een test afspraak maken in Spanje en je moet een GEZONDHEIDSVERKLARING REIZIGERS van de Nederlandse overheid bij je hebben als je weer terug komt in Nederland.

Het is wel een gedoe allemaal en het is zo niet goedkoop om heen te gaan, maar voordat ons huis er helemaal verwaarloost bij ligt besloten we dus toch te gaan, we zitten immers rustig op het platteland en Spanje zelf heeft Andalusië groen verklaard.

Nou groen was het toen ik de oprijlaan van de Hacienda opreed na 8 maanden er niet geweest te zijn. Jeetje wat een onkruid, zoveel had ik nog nooit in die 9 jaar dat we er al komen gezien. Terwijl er toch door onze man ter plaatse met onkruidverdelger was gespoten. Het had flink geregend in het voorjaar in Spanje en dat in combinatie met de zon is perfect voor het onkruid dat in volle glorie stond te bloeien op ons pad en in het grind, ook al hebben we er worteldoek onder.

We bezitten 22000m2 grond en natuurlijk is er een groot gedeelte waar we de natuur gewoon zijn gang laten gaan, want onkruid kan ook prachtig zijn. Maar tussen het grind staat het niet mooi en daar halen we het dan ook zoveel mogelijk weg, maar een klus is het wel, daar zal ik de komende 2 weken, elke dag zoet mee zijn.

Oh, wat voelt het fijn om weer terug te zijn ondanks dat we wel veel werk zien liggen voelt het wel direct weer vertrouwd.

Traditiegetrouw begint de vakantie bij restaurant Manolo, daar hebben ze heerlijke één persoonstapas. Hola we zijn er weer!