Cheyenne die een duikbrevet heeft wilde graag een mooie duik gaan maken, dus wij gingen op zoek naar de beste duikschool in de omgeving.

Ze ging 2 duiken maken, 1 bij een wrak en de ander bij mooi koraal. De andere 4 gingen een boottocht maken op zoek naar walvissen.

Heel vroeg in de morgen vertrokken we al, ontbijt kregen we mee van de aardige Sri Lankeese eigenaar van onze B&B. Wat we niet wisten is dat we ook op de boot nog een ontbijt doosje kregen, we hoefden niet met een lege maag de zee op. We kregen ook een kopje thee en voor mij met 2 reistabletjes erbij. Ik ben namelijk al een paar keer eerder in mijn leven zeeziek geweest en dat wilde ik nu voorkomen.

We voeren wel 1.5 uur lang en we waren kilometers uit de kust en onderweg zagen we dolfijnen zwemmen maar het doel van de tocht was natuurlijk walvissen spotten. Ineens zagen een straal water omhoog komen, jaja daar kwam de kolossale walvis met zijn sierlijke staart naar ons zwaaien. Natuurlijk ging dat allemaal veel te snel om een goede foto te maken, maar we hebben meerdere keren er 1 boven zien komen in de 4 uur dat we op het water waren. Gelukkig ben ik niet zeeziek geworden, er zaten er wel een paar op de boot die de hele tocht over de reling gehangen hebben. Wij konden gelukkig alle 4 genieten van de kokosnoot en de ananas partjes die we aangeboden kregen. Goed verzorgd hoor allemaal.