De Cruijffiaanse uitspraak: Elk nadeel heb zijn voordeel, gaat niet altijd op, maar nu zeker wel. Omdat de luchtvaartmaatschappij failliet is en we niks vergoed krijgen van de verzekering gaan we zeker niet zitten kniezen maar kiezen we een leuk alternatief.

Cheyenne had het gouden idee om te kijken voor een flixbus verbinding naar een leuke stad, daar nog even een hotelletje te pakken en vervolgens daarvandaan weer naar huis te vliegen. Dit alles is een stuk voordeliger dan wachten tot we vanuit Slovenië weer dinsdag naar huis terug kunnen met Transavia.

We moesten zondagochtend wel vroeg op want om 7 uur vertrok de bus al naar Wenen, 4.5 uur in de bus en dat voor maar €17 euro. We bleven 2 nachtjes in het centrum van Wenen slapen in een Airbnb.

Nadat we in Wenen aankwamen moesten we wel een Uber nemen naar de stad want de bus stopte ver uit het centrum. Nadat we onze bagage gedropt hadden gingen we eerst lekker eten. Direct al een leuke tent om de hoek ontdekt, ze hadden er zalige goulash.

Na de lunch liepen we de Donau over en door de winkelstraat zo naar de kathedraal Stephansdom. Een prachtig gotisch bouwwerk. Het dak van de Dom is versierd met meer dan tweehonderdduizend geglazuurde tegels, werkelijk schitterend om te zien.

Het was druk in de winkelstraat, veel toeristen, veel Aziaten. Er werd ook veel gewerkt aan de bestrating dus dat was een beetje rommelig. Maar wat een mooie gebouwen zeg allemaal, omdat we ons natuurlijk van te voren niet ingelezen hadden, wisten we niet precies welke gebouwen het waren waar we langs liepen. Maar morgen gaan we een tour met een gids doen, dan horen we het wel. Vandaag maar even lekker rondlopen en genieten van al het moois en natuurlijk de beroemde Sachertorte eten. Bij het café van het originele Sacher Hotel was het echt te druk, de mensen stonden zelfs buiten in de rij te wachten, we zijn wel even bij de naast gelegen winkel geweest, luxe hoor. Maar Wenen heeft genoeg andere konditoreiën. Dus kozen we ervoor het chocoladetaartje ergens anders te eten.

Wenen wordt gezien als het centrum van de klassieke muziek en opera. Elke avond wordt er een andere opera opgevoerd. Talloze beroemde componisten hebben in Wenen gewoond en gewerkt, zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Joseph Hayden. De stad ademt dan ook muziek.

Natuurlijk wordt er voor de toeristen ook genoeg (lekkers) verkocht. Voor Lesley wederom een shirt gekocht dit keer met een symfonie erop.

In het begin van de avond gingen we een lekker bruin biertje drinken.

Daarna kozen we uiteraard voor de beroemde Wiener kalfsschnitzel. Want een grote lap, maar zalig hoor.