We kregen de tip van de hotelier om een bezoek de brengen aan een prachtige kloof die een kwartiertje rijden van het Bled meer ligt. We reden door leuke kleine goedverzorgde dorpjes naar een grote parkeerplaats aan de rand van de bergen en bos.

Het is echt een schilderachtige plek, je wandelt langs de turquoise kleurige rivier in de Vintgar Gorgekloof deze is bijna 2 km lang en voorzien van houten wandelpaden en bruggen en onderweg zie je een aantal watervallen. Een geweldige rustgevende wandeling en je kijkt je ogen uit, wat een natuurschoon. De wandeling deed me een beetje denken aan de Caminito del Rey in Spanje ook van die smalle paden langs de rotsen. Het is een eenrichtingsweg en je wandelt langs de zelfde weg weer terug maar je blijft foto’s maken zo prachtig is het.

Inmiddels was het lunchtijd geworden en onderweg naar onze volgende bestemming stopten we in the middle of nowhere bij een houten restaurantje die heerlijke civapcici verkocht. Er kwamen herinneren boven bij mij van onze vakantie in Kroatië, zo’n 20 jaar geleden, de kinderen waren er toen helemaal gek op.

Na de lunch, die we gewoon buiten konden nuttigen, gingen we naar een bijzonder kasteel. Predjama Castle moet wel één van de meest indrukwekkend gelegen kastelen ter wereld zijn. Het ondoordringbare fort is tegen de opening van een grote grot aangebouwd, in het midden van een torenhoge klif, werkelijk een plaatje.

Tegen het eind van de dag reden we naar de wijngaarden in Vipava. Cheyenne was het wederom gelukt om een leuke overnachtingsplek te boeken. De mensen die deze wijnboerderij runden hadden veel wijngaarden in bezit en maakten hun eigen wijn. Om 7 uur beloofde ze ons een wijnproeverij te geven, daarom hadden we eerst nog even tijd om de wijngaarden te bekijken en naar het dorpje te wandelen.

Ineens viel mijn oog op een ander veldje, hé dit lijkt wel…Jaja dat was het ook, apart zeg omdit zo langs de weg te zien groeien.

Deze wiet wordt gebruikt voor CDB olie werd ons verteld door de wijnboerin, de buurman verdient daar zijn kostje mee, en goed ook, het product is booming en alles legaal.

Wij hielden ons maar bij de wijn, we kregen veel te proeven, in het begin slik je het nog door maar toen we zegen hoeveel ze ons wilden laten proeven gooiden we onze wijn ook maar in de emmmer(wel zonde).

Er werd voor ons een restaurant gererveerd om de hoek en lucky us we hadden het laatste tafeltje gekregen bij Gostilna Theodosius. We snapten wel dat dit lokale restaurant zo populair was, de gerechten waren zalig, er werd veel met truffel gekookt en daar smullen wij van. Verrukkelijk.