Mijn verjaardag was ruim een half jaar geleden maar nu pas ging ik mijn cadeau innen. Cheyenne vertelde me toentertijd dat ze mij een weekendje weg wilde geven, wil je naar iets bekends of onbekends vroeg ze. UUHH, nou doe maar onbekends, verras me maar.

Houd 3 oktober vrij mam, dan gaan we naar Ljubljana zei ze. Leuk, leuk, maar waar ligt dat eigenlijk vroeg ik. In Slovenië zei ze. Ik ben daar nog nooit geweest, dus ik ben benieuwd.

Onze reisgrage dochter had besloten dat we niet alleen naar de stad Ljubljana zouden gaan maar ook het land zelf in zouden gaan. We begonnen in het Noord Westen bij het meer van Bled. Nadat we onze auto hadden opgehaald reden we er in een half uurtje naar toe. Onderweg keek ik mijn ogen al uit van al het natuurschoon, de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, echt mooi om te zien hoor.

Wat een geweldige overnachtingsplek had Chey uitgekozen voor de eerste nacht. Echt prachtig en echt een pand uit deze streek. Alles was heel schoon en veel huizen hadden bloembakken met geraniums onder het raam. Ik was na 1 uurtje al helemaal weg van dit land. Totaal niet gedacht dat het zo mooi zou zijn in Slovenië.

Toevallig waren Jairo en Daisy een maand ervoor ook geweest en zij waren ook al zo enthousiast.

Vanaf onze kamer hadden we een super uitzicht, echt leuk om te zien dat er net een luchtballon langs kwam.

Omdat we zeer vroeg aangekomen waren in Bled, rond koffietijd, was het direct tijd voor de beroemde Creme cake bij Hotel Park, maar je kan ook ander plekje kiezen om dit gebakje, wat je doet denken aan de Nederlandse tompoes, te nuttigen want het wordt werkelijk overal rond het meer geserveerd.

We hadden besloten om een rondje langs het meer te lopen, dat is ongeveer 6 km, je kan het in een uurtje doen, maar onderweg zijn er leuke plekjes om even te stoppen voor een mooie foto, een drankje of een bezoek aan bv het kasteel, deze ligt op een hoge rots. Het was even een klim omhoog maar dan heb je een waanzinnig uitzicht.

Onze sportieve zoon Jairo had zelfs rond het meer getrimd toen hij er op vakantie op. Wij genoten enorm van onze wandeling, gelukkig hadden we fris maar zonnig weer.

Ik snap wel dat er hier veel toeristen komen, echt van alle kanten van het meer heb je goede fotomomentjes.

Je moet vanwege de drukte wel op tijd reserveren om nog een plekje te krijgen in een restaurant voor de avond. Wij hebben zeer goed gegeten bij restaurant Sova echter 1 klein puntje, je hebt er geen parkeerplek daarom moet je wel wat verder lopen. Maar zeker de moeite waard, de rekening was niet goedkoop (geen Spaanse prijzen) maar voor perfect klaargemaakt eten en een leuke entourage betaal je gewoon wat meer. Mijn heerlijke biefstuk was goed gebakken en lekker groot van formaat.